Sport

Vurderer overraskende løsning på backen

Sebastian Sebulonsen testes nå ut som høyreback i Viking. Det kan bli del av en løsning hvor Fredrik Torsteinbø kan få bruke sine offensive kvaliteter bedre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Midtbanespilleren Sebulonsen, som kom fra Sola og 2. divisjon før denne sesongen, ble under onsdagens økt drillet i en noe uvant rolle.

– Vi har lyst til å teste ham ut på backen. Det kan være smart å ha alternativer med Sondre Bjørshol ute. Da kan vi eventuelt også flytte Fredrik Torsteinbø høyere opp i banen for å dra nytte av fysikken og målteften hans der, sier trener Bjarne Berntsen til RA.

Torsteinbø har denne sesongen vært fast på høyreback, men det er liten tvil om at Eliteseriens mest elegante potet aller helst vil spille høyere i banen om han får velge.

Mannen, som i fjor skrev en ny langtidskontrakt med Viking, har alltid vært klar på at det er i en tierrolle bak spissene han er aller best.

LES OGSÅ: Legendens barnebarn fikk sjansen på Viking-trening

Få høyrebacker

Viking  har for tiden lånt ut Herman Haugen til Ull/Kisa. Det er snakk om et kortidslån ut juli. Dermed er det få naturlige høyrebacker i stallen som er skadefrie.

Sondre Bjørshol, som imponerte voldsomt i posisjonen i fjor, har vært ute i flere måneder med lyskeskade.

Han er så vidt på vei tilbake og har denne uken deltatt på noe av treningene. Kamp de nærmeste ukene blir nok likevel uaktuelt. Dermed kan kanskje klubben ovverraske med ny back allerede i kampen mot Odd søndag.

– Har alle forutsetninger

Berntsen mener også at Sebastian Sebulonsen bør ha alle forutsetninger for å kunne gjøre en jobb på backen med sin størrelse, løpskraft og duellstyrke.

Kanskje kan også Viking få fram en svært målfarlig back med en slik løsning?

Mer fra Dagsavisen