Sport

Vil ta en plass

For Oilers-spil­le­ren Markus Vi­king­stad (20) byr den nye se­son­gen på mu­lig­he­ter. Et­ter en se­song med mye spill i fjer­de­rek­ken åp­ner den nye se­son­gen for mer spil­le­tid, og sjan­sen til å ta større plass.

Følg RA Sporten på

Isen står klar for ny se­song i DNB Arena. Cen­te­rne Ma­thi­as Trettenes og Kris­ti­an Forsberg har for­latt Oilers. Det gir sjan­ser for en vik­ti­ge­re rol­le i laget til 191 centimeter lange Markus Vi­king­stad.

– Jeg hå­per på det. Det er opp til meg selv, sier Vi­king­stad til RA.

LES OGSÅ: Endringer i Oilers' oppkjøring

Tors­dag sig­ner­te Oilers den ca­na­dis­ke centeren Joey Martin, som er til­tenkt rol­len som førstecenter. Sig­na­le­ne fra Oilers er at det ikke skal hen­tes fle­re an­greps­spil­le­re før se­rie­start, kun en back gjen­står før stal­len er kom­plett.

Det hol­des en ut­len­dings­plass le­dig fram til vin­te­ren slik at laget kan fylle tom­rom et­ter ska­der, el­ler til­fø­re noen nye kva­li­te­ter i Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrands stall.

LES OGSÅ: Vil gi et kamptilbud til flest mulig 

Ny rol­le?

Vi­king­stad er klar for å ta opp hans­ken og kon­kur­re­re om en ny rol­le i laget.

– Jeg ser fram til en ut­ford­ring, sier Vi­king­stad.

For­ri­ge se­song spil­te han 28 kam­per for se­rie­mes­ter­ne. Det ble tolv po­eng i lø­pet av se­son­gen.

I opp­kjø­rin­gen til 2020/21-se­son­gen har spil­ler­ne i stør­re grad vært over­latt til seg selv. Det har hel­ler ikke vært mu­lig å dra på nor­mal fe­rie til ut­lan­det. Vi­king­stad er­kjen­ner at det har ført til enda mer tre­ning.

– Det har egent­lig bare blitt mer. Du vil jo hol­de deg i god form, er­kjen­ner Vi­king­stad.

DNB Arena har hatt is unor­malt len­ge den­ne som­mer­ne. Det ga spil­ler­ne som øns­ket mu­lig­he­ten til å trene uor­ga­ni­sert med skøy­te­ne på.

LES OGSÅ: Oilers har signert ny spiller

På isen

Vi­king­stad er blant dem som har vært fast på isen gjen­nom som­me­ren. Han sy­nes det var en god måte å trene på i opp­kjø­rin­gen, og for­de­len er stor for spil­ler­ne nå som de er til­ba­ke i van­lig tre­ning.

Det er ikke en­kelt å trene ho­ckey­re­la­ter­te øv­el­ser uten å fak­tisk stå på skøy­ter. Den­ne se­son­gen er det ikke noen kjen­te lys­ke­strek­ker i Oilers-gar­de­ro­ben, noe som er uvan­lig.

– Vi fikk være på is, vi som ville. Det er dritkult. Det er let­te­re å kom­me til­ba­ke igjen på grunn av det. Den før­s­te uken pleier det være en del ska­der, men det ser det ut til at vi har unn­gått nå, sier Vi­king­stad.

Selv mis­tet 20-år­in­gen nes­ten to må­ne­der av for­ri­ge se­song med en kom­pli­sert hof­te­ska­de. Det er grun­nen til at han fikk 28 av 45 se­rie­kam­per.

Fredag og lør­dag spil­ler Oilers sine før­s­te tre­nings­kam­per for se­son­gen. Da ven­ter Stor­ha­mar og Spar­ta som mot­stan­de­re i Kristiansands Idda Arena. Egent­lig skul­le dans­ke Her­ning vært med i mi­ni­tur­ne­rin­gen. De har valgt å trek­ke seg på grunn av ka­ran­te­ne­reg­le­ne.

Det blir der­med ikke gjen­syn for Todd Bjorkstrand med klub­ben han bruk­te 27 se­son­ger i.

LES OGSÅ: Slik forandret Tommy Kristiansen kroppen i sommer

Mer fra Dagsavisen