Sport

Vil skape ny fotballblest på «øynå»

Avtroppende Vidar-kaptein Daniel Berntsen (32) går løs på ny utfordring og får med seg tidligere lagkamerat Martin Haaland (33).

Følg RA Sporten på Facebook!

Duoen skal inn som spillende trenere i Buøy i 5. divisjon neste sesong.

Dermed forsetter også Berntsen karrieren med skoene på – til tross for at han nylig annonserte at han i utgangspunktet skulle legge opp.

Berntsen, som ga seg etter at nedrykket til Vidar var et faktum i høst, ser veldig fram til å ta sine første trenerskritt.

– Dette blir noe helt nytt, men jeg tror Buøy er en veldig fin plass å starte. 5. divisjon er ikke så seriøst og jeg kjenner mange ettersom det er moderklubben min. Planen har hele tiden vært å komme tilbake når jeg gir meg med fotballen på høyt nivå. Nå skal jeg finne ut om det gir mersmak å være trener, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Berntsen gir seg i Vidar – en æra i lokalfotballen over

Vil spille selv

Stopperbautaen, som også har spilt for Hundvåg og Randaberg (i Adeccoligaen), skal også fortsette med å spille. Med seg i en delt rolle får han Martin Haaland. Midtbanemannen har fortid i EIK, Vidar og denne sesongen i RIL.

Den spillende trenerduoen ser for seg å la veien gå litt til etter hvert i forhold til spilletid og fordeling av oppgavene.

– Men det er kanskje mest naturlig at jeg tar en del av det defensive, mens han ser mer på det offensive, sier Berntsen.

Han er fullstendig inneforstått med at det er krevende å være trener i såpass ung alder – spesielt spillende trener. Det vil handle om å både være kompis og ha respekt i gruppen.

– Det er en tynn linje. Det skjønner jeg. Den som kanskje har klart det best som jeg har sett på nært hold er min kamerat Morten Jensen da han kom inn som trener i Vidar fra Havørn. På det punktet var han eksepsjonell.

LES OGSÅ: Vidar slo Sola og sikret fortsatt håp

Vil skape ny blest

Han får også broren Anders Berntsen med seg inn i teamet.

– Han skal være sportslig leder, men kun inn mot A-laget, sier Berntsen.

Hvor mye de to spillende trenerne skal bidra på banen vet Daniel Berntsen ikke. Han ser for seg at i alle fall en av dem starter.

– Så er dette 5. divisjon. Du vet aldri hvor mange som er på treninger og kamper.

Han ønsker selvsagt å legge et så seriøst opplegg som mulig. Selv om det først og fremst skal være gøy er håpet å få vekket Buøy igjen. 4. divisjon er et naturlig mål – selv om nivået også her er blitt mye bedre de siste årene.

– Da jeg forlot Buøy spilte vi i 3. divisjon. Det var mange lokale spillere og mange som fulgte med på kampene. Det hadde vært kult om vi klarte å skape litt kultur, miljø og blest igjen.

Mer fra Dagsavisen