Sport

Vil ikke krisemaksimere etter premieretap

Oilers-kaptein Dennis Sveum var selvsagt ikke fornøyd etter tap mot rivalen i serieåpnigen. Likevel er han helt trygg på at Oilers vil bli meget gode i år.

Følg RA Sporten på Facebook!

De regjerende seriemesterne hadde ikke sin aller beste dag foran mål. Samtidig var hjemmelaget meget solide i trenerdebuten til Anders Gjøse.

På tross av litt startvansker var det først og fremst innefektivitet i avgjørende faser på slutten som gjorde at Oilers i det minste ikke klarte å tvinge fram overtid.

Laget blåste blant annet muligheten i spill fem mot tre i nesten halvannet minutt i avslutningen av kampen.

Vi har mye mer å gå på, men samtidig har vi spilt mange kamper som har vært langt dårligere enn dette på Hamar. Jeg vil kalle det OK minus. Vi hadde drøssevis av sjanser og overtall. Hadde vi satt dem, ville det endret utfallet, sier kaptein Dennis Sveum til RA.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Storhamar

Effektiv Thoresen

I stedet satte superstjernen Patrick Thoresen inn 4-2 og drepte kampen på tampen. Det skjedde samtidig som Nicolai Bryhnisveen satt utvist for en tullete inngripen like før Oilers skulle ta ut Henrik Holm for å jage 3-3.

Vi måtte jage og da tok vi noen dumme utvisninger. Totalt sett er vi selvsagt ikke fornøyde med resultatet eller hvordan det så ut. Spesielt innledningsvis. Så ble det bedre etterhvert. Spesielt de ti første i andre periode var bra. Dette var ingen bekymringsfull start selv om vi ikke er fornøyde.

Oilers mangler foreløpig både Chad Costello og Chris Rumble. Selv om laget er bra besatt merkes det nok i jevne kamper. Dette er spillere av et kaliber så høyt at norsk liga normalt ikke burde vært et tema som ny arbeidsgiver.

Klart de som ikke er med betyr noe. Dette skal være vår førsteback og vår beste løper. Du så hvilken betydning slike spillere har i Nolan Zajac i fjor, sier Sveum.

Han peker på at overtallet blant annet vil bli endra bedre. Så vil de bidra med mer ro og mer selvtillit direkte.

Så er det alltid skader og situasjonen som gjør at spillere mangler i en lang sesong. Du har mannskapet du har, så vi skal ikke bruke det som en unnskyldning heller.

Oilers kan også få inn enda en superback i Johannes Johannessen. Klubbeier Tore Christiansen avslørte overfor RA at de satt klare på flekken med pengene om DEL ble avlyst. Nå er det bestemt at ligaen i utgangspunktet er utsatt til desember - dermed må nok Oilers vente litt der.

Gjøse kunne glise

Selv om smilene ble tørket av Oilers-spillerne lørdag var det likevel en mann fra Stavanger som kunne smile svært bredt.

Storhamars nye hovedtrener Anders Gjøse har lang fortid som spiller i Oilers og moren Karen er ansatt i Oilers. Han kunne så definitivt glise etter storskalp og imponerende spill. Alt i alt var det helt greit at Storhamar vant.

Etterpå fikk han masse for for roen han utviste på benken – og roen laget hans viste med puck.

Jeg er glad for høre at vi så ut som vi har ro med pucken. Så syns jeg vi har vært enda bedre på de i noen av oppkjøringskampene. Blant annet mot Oilers, sa Gjøse til TV2 etter kampen.

Gjøse, som har lang fartstid som assistent i eliteserien og U-landslagstrener, seiler fram som et av de største trenertalentene i Norge.

Likevel ville han ikke legge for mye i å slå Oilers på direkten.

Først og framst er det gøy å møte Oilers fordi de har vært best. De er målestokken for de andre både på isen og utenfor. Samtidig er det ingen tvil om at det er kjekt å vinne.

Taus Bjorkstrand

Trenerkollega Todd Bjorkstrand var mindre snakkesalig etter kampen.

Vi må spille bedre enn dette. Utvilsomt. Så var det noen gode biter, men alt i alt holdt ikke dette, sa han til TV2.
Bjorkstrand ville i kjent stil ikke si for mye om hva som må jobbes med.

En ting jeg har lært er at det er mye følelser og skuffelse etter en slik kamp. Jeg vil se kampen på video og analysere skikkelig før jeg peker på det.

Neste kamp for Oilers er mot Stjernen. Den spilles hjemme i DNB Arena lørdag.

Kampfakta:
Ishockey, Fjordkraft-ligaen
Storhamar – Oilers 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Mål: 1. periode: 1-0 (8.59) Patrick Thoresen (Mikael Zettergren, Jacob Noer).
2. periode: 1-1 (29.45) David Morley (Tommy Kristiansen, Dan Kissel), 2-1 (36.20) Noer (straffe), 3-1 (38.02) Andreas Øksnes (Zettergren, Jonas Djupvik Løvlie).
3. periode: 3-2 (51.07) Joseph Martin (Kristian Østby), 4-2 (59.22) Thoresen (Rasmus Ahlholm, Løvlie).
Utvisninger: Storhamar 11 x 2 min., Stavanger 9 x 2 min.
Skudd: 37-28

Mer fra Dagsavisen