Sport

Vil gi flest mulig sjansen til å se Viking live

Når Eliteserien starter opp igjen etter landslagspausen er antallet tilskuere tredoblet. Mandag besluttet Viking hvordan de 600 tilgjengelige plassene skal fordeles før man begynner på de virkelige godbitene i terminlisten.

 Følg RA Sporten på Facebook!

Markedssjef Kjartan Salvesen opplyser til RA at 300 plasser skal gå til sesongkortholderne, 200 til sponsorer og 100 til Felt O i de siste fem hjemmekampene i koronasesongen.

Tidligere har det kun vært tillatt med 200 tilskuere.

– Da nyheten om økningen kom var vår inngang til det umiddelbart at vi skulle fordele det 50/50 mellom sponsorer og sesongkortholdere. Så har vi – på grunn av at mange ønsket mer liv på stadion, mer støtte til spillerne og bedre TV-bilder – besluttet å gi 100 billetter til Felt O. Den avgjørelsen ble tatt etter dialog med flere i samarbeidsnettverket, de største aksjonærene og sponsorrådet.

LES OGSÅ: - Ingen hemmelighet at Viking vil bli kvitt meg

Sterkt ønske om syngende fans

Salvesen gleder seg over at klubbens sponsorer villig vekk ønsker å slippe andre foran i køen og mener det sier noe om folkeligheten.

– I tillegg har vi fått veldig mange henvendelser fra sesongkortholdere som gjerne vil gi sine billetter til Felt 0 etter Molde-kampen. Det skal det bli mulighet for. De som ønsker dette kan gjøre det i trekningen før kamp.

Målet i de siste kampene er at alle skal få muligheten til en smakebit i det som er en ekstremt spesiell sesong.

– Forutsatt jevn interesse rundt de siste fem kampene fra sesongkortholdere som ikke har vært på stadion i år så håper og tror vi at alle har fått muligheten til å se en kamp med de mørkeblå ved slutten av sesongen.

Kampene som nå gjenstår er også for skikkelige godbiter å regne. Det dreier seg om kampene mot Brann, FKH, Start, RBK og VIF.

Salvesen og Viking jobber nå med hvordan de forskjellige tilskuerne skal plasseres. Et sted mellom to og fire innganger vil åpnes for sesongkortholderne.

– Så kommer det nå en ny protokoll fra NFF i forbindelse med økningen som selvsagt skal følges. Jeg ser for meg at vi vil samle de 300 med sesongkort på en langside. Sponsorene får sin vante plass og vi ønsker å la Felt O få ta sine nylig oppgraderte plasser i bruk også.

Salvesen mener det nærmest er null risiko med å øke til 600 tilskuere på kampene nå.

– Vi kunne tatt inn langt flere med så mange moduler med egne innganger. Så har vi egne kiosker og toaletter. Vi har ikke finregnet, men at vi skulle klar 3000–4000 mennesker med dagens protokoll er jeg ganske sikker på. Så ville det selvsagt gitt litt mer å tenke på ved atkomst og utgang.

Merkbar forskjell

Klubben har hatt flere kamper med temperaturmåling av tilskuerne allerede. Det deles dessuten ut munnbind til dem som måtte ønske. Å ta det et steg videre anses som et viktig ledd i å overbevise myndighetene om at dette er mulig å få til på en god måte.

Salvesen anser risikoen for smitte som svært lav ved å gå på kamp. Alle regler og restriksjoner følges. Skulle noe skje har klubben personalia på alle som kommer.

– Hvor mye vil 400 ekstra tilskuere nå merkes?

– Klart det vil gjøre en forskjell. Det blir mye høyere lydnivå. Så håper vi å kunne sette folk såpass nært hverandre at de tør slippe seg løs. Syngende fans (Felt O) vil også gi et enormt løft. Det vil gjøre noe med hele opplevelsen. Det så vi mot Molde.

Mer fra Dagsavisen