Sport

Vikings styreleder: – Ikke tjent med å røre i gryten nå

Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik avviser på det sterkeste at det nå brenner under trenerbeina til Bjarne Berntsen. Samtidig erkjenner han at resultatene ikke står i stil med forventningene.

Følg RA Sporten på Facebook!

AS-lederen er samtidig klar på at han innser realitetene. Viking ligger på kvalifiseringsplass.

Det er på ingen måte godt nok.

– Tabellen lyver ikke. Det er punkt én. Dette er ikke vår målsetting. Så har vi ikke hatt situasjonen oppe i styret ennå, men vi snakker ganske godt sammen med sportsavdelingen. Omtrent hver dag. Vi har god tro på at det skal snu. Det er små ting som skiller her, sier Sandvik til RA – og fortsetter:

– Vi er ikke i nærheten av å gjøre noe drastisk.

LES OGSÅ KOMMENTAR:  - Det er nå panikken ikke må ta overhånd

– Neppe tjent med det

– Så det er ikke slik at Bjarne Berntsen er avhengig av et resultat i Drammen til helgen for å beholde tilliten?

– Nei. Det er overhodet ikke slik at han behøver tre poeng lørdag for å beholde jobben.

Sandvik peker samtidig på det åpenbare. Fotball er en resultatorientert bransje.

– Vi kan selvsagt ikke vente i all evighet på at dette skal snu. Vi må ha trepoengere. Samtidig tror jeg på ingen måte Viking er tjent med at vi rører for mye i gryten nå. Det er snakk om små steiner som må flyttes litt på. Så har det vært mange skader. Nå er flere spillere på vei tilbake. Det vil gi mer konkurranse og bedre forutsetninger.

Viking har på de siste seks kampene vunnet to, tapt to og spilt to ganger uavgjort. Det gir et snitt på 1,33 poeng per kamp i den isolerte perioden

Holder det poengsnittet seg i fortsettelsen vil klubben komme seg over de 33 poengene som nærmest garanterer ny kontrakt på landets øverste nivå.

– Det snakkes om at Berntsen ikke har en vanlig avtale på to år, men en avtale begge parter kan gå ut av etter denne sesongen. Stemmer det?

– Bjarne har en avtale på to år. Thats it! Det forholder vi oss til og det er fakta, sier Sandvik.

Vil vurdere bredt

Vikings tidligere styre var lenge klare på at de helst så et internt treneropprykk den gangen Bjarne Berntsen var ferdig som hovedtrener. Mye av planen med det har vært å bevare det som nå er bygget. Man har ønsket kontinuitet og en fortsettelse på den styrevedtatte profilen om 50 prosent lokalt, 30 prosent regionalt og 20 prosent internasjonalt i spillerlogistikken og også utvikle trenere likt.

– Er det også det nye styrets intensjon at Bjarte Lunde Aarsheim eller Morten Jensen skal overta den dagen Bjarne er ferdig?

– Det var og er intensjonen, men er heller ikke skrevet i stein. Når den dagen kommer vil vi selvsagt gjøre vurderingen og se hva som er tilgjengelig. Vi må finne ut om de to vil det og om det er rett, sier Sandvik.

Mer fra Dagsavisen