Sport

Vikings nye kaptein: – Situasjonen er surrealistisk og spesiell

Viljar Vevatne (25) ble torsdag utnevnt til ny kaptein i Jåttåvågen. Når han får bære bindet i en kamp vet ingen. Toppfotballen i Norge ble like etter Vikings trening stanset helt fram til 15. april.

Følg RA Sporten på Facebook!

Krisen rundt spredningen av koronaviruset har så til de grader nådd SR-Bank Arena og norsk toppfotball.

Viljar Vevatne, som nå offisielt er utnevnt til Vikings nye kaptein, sier følgende om beskjeden om full stans.

– Det føles helt surrealistisk. Samtidig er det slik at når det er så alvorlig at skoler og barnehager stenger, og alle tiltak settes inn, så er vi en del av den pakken, sier han til RA.

LES OGSÅ: Toppfotballen i Norge stanses

Skal ikke møte på trening

Vevatne forteller at spillerne har fått beskjed om å ikke møte opp til kamp fredag. Laget skulle egentlig spilt mot Brann. Så ble denne avlyst grunnet sykdom i bergenslaget. Ny motstander fredag var igjen Sandnes Ulf. Så ble også denne kampen avlyst. Nå av NFF.

Spillerne har også fått beskjed om stans i fellestreningene. Vevatne innsert at det kan bli mye gamping i ensomhet i avsidesliggende skog for å holde kondisen ved like framover.

– Vi spillere har fått beskjed om å ikke møte opp på jobb i morgen eller i helgen. Så får vi nye beskjeder på mandag, forteller han.

Da RA etter torsdagens økt snakket med Vevatne, om å bli utnevnt til ny kaptein, var det over gjerdet ned til banen med to-tre meters avstand.

– Det er fryktelig spesielt og ekstremt vanskelig å forutse hvordan dette spiller ut. Det skjer noe nytt hver eneste dag, sier en ettertenksom Vevatne.

– Frykter du hele sesongen kan ryke?

– Nei, men det som skjer i verden er skremmende. At viruset sprer seg så vanvittig fort.

LES OGSÅ: Han er ny æresmedlem i Viking

– Utrolig stas

Vevatne har fått beskjed av trenerteamet om at han er klubbens nye hovedkaptein. Det er noe han klarer å glede seg over oppi alt det vonde og usikre.

– Viljar tar rollen Zlatko hadde. Han er en ekte Viking. som har tatt en omvei for å komme hvor han er. Viljar nyter stor respekt i troppen med sine holdninger, sier trener Bjarne Berntsen.

Spiller han ikke får en av de andre fire i kapteinsteamet oppdraget.

– Akkurat det er utrolig stas. Det er spesielt å være kaptein i Viking og i Stavanger. Dette er noe jeg er stolt over. Så vil jeg samtidig fortsette med å være meg selv – kaptein eller ei.

Å være kaptein i en internasjonal krise er ikke noe han har tenkt så mye over. Samtidig er rolige, sindige og fornuftige Vevatne på tilbudssiden om noen av lagkameratene skulle føle behov for en prat om situasjonen utenom fotballen også.

Mer fra Dagsavisen