Viking

Vikings nye forsvarsbauta

NAVN I NYHETENE: Nok en unggutt har fått sine første Viking-minutter denne sesongen. Nå er Henrik Heggheim lagets ferskeste debutant, etter å ha fått sine første starter i Eliteserien forrige uke.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem: Henrik Heggheim (19)

Hva: Viking-spiller. Fikk sin debut og spilte to hele kamper i Eliteserien forrige uke. Er en moderne midtstopper som er usedvanlig rolig med og uten ball, til tross for sin unge alder.

– Hva betyr det for deg å få spille for Viking?

– Det betyr veldig mye. Jeg har alltid vært på kamp, og hatt sesongkort siden Viking stadion åpnet. Det har alltid vært en drøm å spille for Viking. Nå har jeg oppnådd den.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du fikk beskjeden om at du skulle starte mot Sandefjord – for aller første gang i Eliteserien?

– Da var det bare å gjøre seg klar til kamp på samme måte som jeg alltid har gjort. Jeg var mer spent enn nervøs da jeg fikk beskjeden om at faktisk skulle starte. Det sier seg selv at det er noe annet enn en vanlig kamp, men det var bare til å prøve å gjøre det jeg vanligvis gjør. Og det var nettopp det jeg gjorde.

Les også: Om debutanten (19): – Prikkfri debut

– Du har allerede startet to kamper av årets eliteserie. Hva gjør det med sulten om å lysten om å få spille mer?

– Det er klart at den øker! Jeg får selvsagt lyst å spille mer av det som har skjedd.

– I vinter var du med da Viking dro på treningsleirer i La Manga og Marbella. Da fikk du være med å trene med A-laget. Hvilke mål hadde du satt deg foran sesongen 2020?

– Jeg hadde egentlig satt ambisjoner om å trene mest mulig med A-laget denne sesongen. Jeg hadde kanskje tenkt litt på at det var muligheter for å få noen minutter, men å starte kamper så tidlig hadde jeg ikke sett for meg.

– Det er mange ulike veier for å spille på det øverste nivået i norsk fotball. Hvordan har veien din til A-laget vært?

– Jeg startet i Viking allerede da jeg var 5 år. Her har jeg spilt på alle forskjellige lag på Viking opp gjennom årene. Helt fra barnefotballen og junior, til andrelagsspill og nå spill i Eliteserien.

– Hva tenker du om at Bjarne Berntsen sammenlignet deg med seg selv?

– Det syns jeg bare var kult. Det er noe Bjarne har sagt til meg tidligere at han syns vi ligner i spillestilen. Det er gøy, og jeg antar det er positivt.

– Du har vært i Viking lenge, men nå har du trent med førstelaget en stund. Plutselig har spillere som Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay blitt lagkameratene dine. Hvordan har du blitt tatt imot?

– De har vært fantastiske. Alle i klubben er veldig hyggelig og imøtekommende. Det er veldig flotte folk.

– Det kan være vanskelig å ta det siste steget for å kunne hevde seg i toppen. Hva har vært det største steget fra 
3.-divisjonsspill, til Eliteseriespill?

– Det er mye tempoet og fysikken. Det er der den største forskjellen ligger.

– Skadesituasjonen har gjort at du har fått muligheten nå. Mange mener at du har spilt bra i begge kampene du har spilt. Syns du at du fortjener å få spille videre?

– Det er opp til Bjarne og de andre som tar ut laget. Jeg er klar, men jeg vet at jeg må prestere på trening og alt det der.

Les også: Avblåser keeperkrisen: – Ser fram til kampen mot Odd

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Hodejegerne» av Jo Nesbø. Det var for et skoleprosjekt for tre-fire år siden. En av de få bøkene jeg har lest.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Være med venner og spille fotball.

– Hvem var din barndomshelt?

– Luis Suárez. Det er nok ikke den folk ser for seg.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det er ørene mine.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det jeg gjør når jeg skeier ut er vel når jeg starter på en ny serie. Da begynner jeg å se en episode, men det blir fort litt for mange. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg klarer ikke å stoppe.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det jeg ville gått i demonstrasjonstog for er at breddefotballen skal få åpne opp igjen. Det er jo veldig aktuelt om dagen.

– Er det noe du angrer på?

– Ikke som jeg kommer på.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det måtte vært Virgil van Dijk.

Les også: Nå skal Viking begrense bruken av grå drakter

Mer fra Dagsavisen