Sport

Vikings generalforsamling utsatt – spillerne i karantene

Styret i Viking Fotball AS besluttet sent torsdag kveld å avlyse dagens generalforsamling i klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking prøvde i det lengste å få til en generalforsamling, blant annet gjennom fullmakter og videooverføring fra SR-Bank Arena, men torsdag kveld gikk styret ut med følgende beskjed:

"Styret i Viking Fotball AS har besluttet å avlyse generalforsamlingen fredag den 13. mars 2020 på grunn av Corona-viruset og det samfunnsansvar myndighetene ber alle om å ta.  Vi beklager dette, samtidig som vi ber om forståelse for at vi ønsker å opptre ansvarlig og ta del i den dugnaden myndighetene oppfordrer til.", skriver styret ved daglig leder Eirik W. Henningsen.

LES OGSÅ: Styrelederen gir seg i Viking

Christiansen må sitte på overtid

Under den avslyste generalforsamlingen sto blant annet 2019-tallene, spikring av budsjett for 2020 og valg av styre på agendaen. Det er fra før kjent at leder Stig Harry Christiansen vil tre av og at Thor Steinar Sandvik er nominert som ny leder av valgkommiteen.

Dette blir nå utsatt. I alle fall fram til 23. mars. Da vil Viking prøve igjen med utstrakt bruk av fullmakter som virkemiddel for å få gjennomføre.

De skriver videre om planene;

"Styret vil innkalle til ny generalforsmaling på mandag 16 mars. P.g.a. situasjonen vil vi gjennomføre denne som en ren fullmaktsgeneralforsamling den 23 mars, men slik at de som insisterer på å delta fysisk vil gis anledning til dette.  Dette kommer vi tilbake til over helgen.".

LES OGSÅ: Han instilles som ny styreleder i Viking

Spillerne i karantene

Vikings spillere er for øvrig satt i umiddelbar hjemmekarantene med tilbakevirkende kraft. Dette kom som et resultat av regjeringens krav om dette for dem som hadde oppholdt seg utenlands.

Viking kom hjem fra opphold i spanske Marbella lørdag 7. mars.

Mer fra Dagsavisen