Sport

Vikings styreleder ønsker å komme i gang

Sty­re­le­de­ren øns­ker å få startet fotballsesongen. I den kommende uken vil de nødvendige svarene være på plass.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Lør­dag be­slut­tet re­gje­rin­gen at det ikke skal være id­retts­ar­ran­ge­men­ter med over 500 til­sku­e­re før 1. sep­tem­ber. Det var kul­tur­mi­nis­ter Abid Q. Raja som la det­te fram for et sam­let pres­se­korps.

For Viking og eli­te­se­rie­lage­ne er det fort­satt uvisst når se­son­gen star­ter. Sty­re­le­der i Viking, Thor Stei­nar Sandvik, hå­per å kom­me i gang med fot­ball­se­son­gen.

– Nå er det slik at Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har le­vert inn et opp­legg. Vi øns­ker å star­te tid­li­ge­re, men vi får nok ikke fylle tri­bu­ne­ne med det før­s­te, sier Sandvik til RA.

Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik. Foto: Skjermdump fra Digital Mørkeblå Aften / Viking Fotball

LES OGSÅ: Her kriger Viking i toppen

Til­sku­e­re?

Sty­re­le­de­ren tror de nå kan kom­me i gang med se­rie­spil­let ut fra re­strik­sjo­ne­ne som kom

– Fotball er spe­si­elt med til­sku­e­re og sto­re are­na­er. Slik jeg tol­ker det kan vi star­te, men ikke med mer enn 500 til­sku­e­re, sier Sandvik.

Tid­li­ge­re har Viking-tre­ner Bjar­ne Berntsen ut­talt at lage­ne vil tren­ge rundt fire uker for å for­be­re­de seg til se­rie­start. Sandvik for­hol­der seg til den sam­me tids­lin­jen.

– Vi tren­ger fire uker for å trene skik­ke­lig, in­klu­dert tre­nings­kam­per.

LES OGSÅ: Innbrudd hos Viking

Der­som sam­ta­le­ne mel­lom NTF, NFF og myn­dig­he­te­ne fø­rer fram vil det der­med være mu­lig å rek­ke sce­na­rio­et med opp­start 15. juni. Det er et av fle­re sce­na­rio­er det job­bes med fra NTF.

Ge­ne­ral­sek­re­tær i NFF, Pål Bjer­ke­tvedt, for­tel­ler om pla­ner for opp­start uten til­sku­e­re. De har al­le­re­de vært i mø­ter med hel­se­myn­dig­he­te­ne om sta­tus for fot­bal­len, og ret­nings­lin­jer for tre­ning.

– Vi har uav­hen­gig av da­gens for­bud be­gynt å se når vi kan star­te opp fot­bal­len uten pub­li­kum. Sam­men med NIF har vi hatt en dia­log med hel­se­myn­dig­he­te­ne, men vi har ennå ikke lan­det noen dato, sier Bjer­ke­tvedt til NTB.

Kul­tur­mi­nis­te­ren har for­stå­el­se for fot­ball­mil­jø­ets øns­ke om å kom­me i gang.

– Jeg for­står at man vil for­sø­ke å av­vik­le kam­per uten til­sku­e­re, sier Raja til NTB.

Øko­no­mis­ke kon­se­kven­ser

Viking søk­te ikke øko­no­misk kom­pen­sa­sjon i for­ri­ge run­de, det be­kref­tet dag­lig le­der Ei­rik W. Hen­ning­sen til RA for­ri­ge uke. Da var det kun ut­sat­te kam­per.

Nå vet man at det ikke blir mu­lig å fylle tri­bu­ne­ne før sep­tem­ber. Det er ennå for tid­lig å si noe om hva de øko­no­mis­ke kon­se­kven­se­ne blir for Viking. Det er man­ge fak­to­rer som spil­ler inn. Blant an­net må Viking vite hvor man­ge kam­per som skal spil­les.

– Vi har laget noen caser, men må vente på en dato for fot­ball, sier sty­re­le­der Sandvik.

Sva­re­ne på dis­se spørs­må­le­ne er ikke nød­ven­dig­vis langt unna.

Hel­se­myn­dig­he­te­ne job­ber nå med ret­nings­lin­jer for ar­ran­ge­men­ter med mel­lom to og 500 til­sku­e­re. Det er en på­gå­en­de pro­sess. Et svar på hvor­dan ret­nings­lin­je­ne blir skal et­ter pla­nen pre­sen­te­res tors­dag.

Da kan det også bli klart hvor­dan Eli­te­se­ri­en og OBOS-li­ga­en skal kom­me i gang med fot­ball­se­son­gen 2020.

Mer fra Dagsavisen