Viking

Var på full vei mot tre poeng – så vartet Torsteinbø opp med gavepakke til AaFK

Viking ledet 1– 2 helt til det var ti minutter igjen mot Aalesund. Da laget Torsteinbø et helt unødvendig straffespark som Aalesund utlignet på.

Følg RA Sporten på

– Vi kan ikke sove slik vi gjør på det straffesparket, sier tomålsscorer Veton Berisha til Eurosport etter kampen.

Castro satte straffesparket i mål. Og 2-2 ble sluttresultatet på Color Line Stadion.

Slapp inn tidlig

Det var Aalesund som åpnet kampen best. På et hjørnespark headet Peter Orry Larsen inn ledelsen for hjemmelaget.

Etter duellen med Vevatne ble midtbanespilleren liggende nede. Orry Larsen påførte seg en sterk hjernerystelse, og ble tatt av banen på båre.

Viking tok deretter over banespillet, men kom ikke til en stor sjanse før det var spilt 24 minutter.

Da ble Berisha spilt gjennom inne i Aalesunds sekstenmeter. 26-åringen gjor alt rett når han satt ballen kontrollert i nærmeste hjørne og utlignet for Viking.

Sendte laget i ledelsen

Kvarteret senere fikk Viking straffespark da Zymer Bytyqi ble dyttet da han ble spilt gjennom inne i AaFKs sekstenmeteren.

Den satte Veton Berisha som med det scoret sitt femte mål denne sesongen.

– Det kjennes bra ut å score, men vi trenger seiere. Jeg har egentlig følt meg bra lenge, men har ikke fått de riktige sjansene. Hvis vi kan fortsette med å spille meg gjennom slik som i dag, kan det bli flere målpoeng framover, sier Berisha.

Lite sjanser i andre omgang

Andre omgang startet svært rolig. Viking forsvarte seg godt bakover det første kvarteret ut i omgangen. Ingen av lagene kom til store sjanser.

Etter 79 minutter lagde Fredrik Torsteinbø det klønete straffesparket som Castro scoret på.

– Det så ut som en riktig straffe, og Torsteinbø sa selv at det var riktig dømt. Vi mister ballen helt unødvendig på midten før det blir laget, sier Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.

Dermed holder Viking avstanden til Aalesund på tabellen. Nå ligger de mørkeblå på 13. plass med 12 poeng.

Kampfakta

Aalesund – Viking 2-2 (1-2)
Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Peter Orry Larsen (6), 1-1 Veton Berisha (24), 1-2 Berisha (str. 41), 2-2 Niklas Castro (str. 80).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Parfait Bizoza, Shaquill Sno, Aalesund, Veton Berisha, Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Viking.

Aalesund (3-5-2): Gudmund Kongshavn – Jonas Grønner, Daníel Leó Grétarsson, Oddbjørn Lie (Daan Klinkenberg fra 69.) – Shaquill Sno, Peter Orry Larsen (Izu Uzochukwu fra 13.), Parfait Bizoza (Fredrik Carlsen fra 75.), Simen Bolkan Nordli (Sigurd Haugen fra 75.), Isak Dybvik Määttä (David Kristján Ólafsson fra 69.) – Hólmbert Fridjónsson, Niklas Castro.

Viking (4-3-3): Arild Østbø 4 – Fredrik Torsteinbø 3, Henrik Heggheim 4, Viljar Vevatne 3, Adrian Pereira 4 – Kristoffer Løkberg 5 (Yann-Erik de Lanlay fra 84.), Joe Bell 5, Johnny Furdal 4(Axel Óskar Andresson fra 61.) – Ylldren Ibrahimaj 4, Veton Berisha 7, Zymer Bytyqi 6 (Tommy Høiland fra 67.).