Viking

Vålerenga er interessert i Bytyqi

Vålerenga viser interesse for både Mats Møller Dæhli og Vikings Zymer Bytyqi.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

– Genk ønsker å fjerne Mats Møller Dæhli helt fra lønningslisten, skriver avisen.

Nordmannen meldte overgang fra St. Pauli i januar, men har kun spilt åtte kamper for Genk, som også har Kristian Thorstvedt i troppen.

Bild skriver at St. Pauli ønsker å hente Dæhli på en låneavtale som følge av klubbens økonomi. Samtidig skal Hamburg vise interesse for nordmannens tjenester.

Også Vålerenga er interessert i å hente den tidligere Lyn-spilleren, skriver Dagbladet. Avisen hevder også å ha opplysninger om interessen fra St. Pauli.

Les også: Har tilbud i Østerrike

– Alle bosmanspillere er interessante

Etter det Dagsavisen kjenner til skal det også være interesse fra Vålerenga for kantspiller Zymer Bytyqi. Viking-spilleren er på utgående kontrakt, og kan snakke med andre klubber fra og med fredag.

– Vi kartlegger og diskuterer muligheter, og alle bosmanspillere er da selvsagt interessante. Foreløpig er det ikke noe konkret, skriver sportssjef i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen i en sms til Dagsavisen.

Bytyqi har ikke besvart RAs henvendelser denne uken.

24-år­in­gens se­song i Viking var en stor opp­tur for ham. I 2019 star­tet han 18 kam­per for Viking og gjor­de fem mål­po­eng. I år har Bytyqi vir­ke­lig tatt sjan­sen når han har fått den. Det har re­sul­tert i 24 kam­per fra start, en fem­dob­ling i an­tall sco­rin­ger og 17 mål­po­eng.

I til­legg har fle­re av sco­rin­ge­ne til vin­gen vært av et nivå som kan kva­li­fi­se­re til årets mål.

Et­ter siste se­rie­kamp ut­tal­te Bytyqi føl­gen­de:

– Ti­den er inne. Den siste uken har jeg følt at det er på tide med noe nytt. Det har med ti­ming å gjø­re, at jeg fø­ler at nå har jeg opp­nådd det jeg kan her i Viking. Jeg må vi­de­re, sa Bytyqi til Nettavisen.

Sportssjefen bekrefter at de fortsatt er i dialog med spillerne på utgående kontrakt i Vålerenga, deriblant Jonatan Tollås Nation, men at det ikke er noe nytt å melde i den dialogen.

– Det har vært vanskelig for oss som klubb å være tidlig ute, da forskjellen på en tredjeplass og en fjerdeplass økonomisk var så stor, og ville gi helt andre rammebetingeler til neste år. Derfor var det for tidlig for oss å avklare ting før alt var på plass, og med det løpte vi også en risiko for at de ordnet seg sine egne avtaler. Vi har hatt en god dialog underveis, vært åpen med hverandre, og så får vi se om vi kan komme til noen konklusjoner de neste par ukene, sier Ingebrigtsen til klubbens hjemmesider.

Les også: Bytyqi vil vekk

Mer fra Dagsavisen