Viking

Østbø er i kampform: – Har en helt annen følelse nå

Arild Østbø fikk kun to treningsøkter før comebacket i Viking-målet. Etter svingende prestasjoner er følelsen mye bedre nå.

Følg RA Sporten på

Da Arild Østbø forlot Rosenborg til fordel for Viking denne sesongen var det ventet tøff konkurranse om plassen.

Flere mente at Iven Austbø var Eliteseriens beste keeper i fjor. Han holdt nullen mest av alle keeperne.

To dager før seriestart pådro Arild Østbø seg en muskelskade. Da var han uaktuell til spill, og Austbø ble det soleklare førstevalget. Sesongen begynte dårlig, men Austbø spilte bedre og bedre. Østbø forble skadet.

LES OGSÅ: Slik går det med Østensen

Fikk hastverk

Derfor fikk Viking et problem da Austbø skadet seg i kampen mot Start i runde seks. Erik Arnebrott hadde nettopp gitt seg i klubben av eget ønske. Der og da var det kun 19-år gamle Trym Ur som var spilleklar.

Heldigvis var Østbø på vei tilbake fra skaden, og Viking fikk hastverk for å få han kampklar.

– Jeg vet ikke om jeg hadde en eller to treninger før den kampen. Jeg visste at jeg måtte bruke kampene som kom til å spille meg i form, sier Østbø til RA.

Det var comebacket for Østbø i Viking-drakten. Kampen tapte de 1–2 mot Odd. Neste kamp var borte mot Molde hvor de tapte de hele 5–0.

Det resulterte i syv baklengsmål på de to første kampene hvor Østbø var tilbake.

– Jeg hadde nok hatt godt av litt mer trening da. De målene jeg slipper inn må jeg bare ta lærdom av. Og så må jeg lære fort, sier han.

LES OGSÅ: Høiland om spilletiden: – Det har vært dritt

Bedre følelse nå

I morgen tar Stabæk turen fra Bærum til SR-Bank Arena for å møte Viking. Den kampen kommer Østbø til å stå, slik han har gjort de siste syv kampene. Sisteskansen er i mye bedre form nå, enn han var nok han fikk sin første kamp.

– Det er to helt forskjellige ting å være kampklar, kontra å være i kampform. Jeg har en helt annen følelse nå, sier 29-åringen.

LES OGSÅ: Slik håndterer Berisha presset: – Som 18-åring hadde jeg gravd meg helt ned

To lag ute av form

Det er to lag som ikke har vunnet på stund som møtes. Stabæk står med fire strake uten seier. Viking på sin side har ikke vunnet siden hjemmekampen mot Sarpsborg.

– Det er en kamp jeg er veldig positivt til. De er nok like revansjesugne som oss, men vi skal ut og styre kampen, sier Østbø.

Viking-trener Bjarne Berntsen mener det viktigste som må gjøres for å slå Stabæk er å stoppe midtbanen deres.

– De er et veldig spillende lag. Når de får tid og rom er de gode til å styre kampene. Først og fremst har de en sterk midtbane med gode individualister, sier treneren.

LES OGSÅ: Heggheim med ny kontrakt

Både Hugo Vetlesen og Emil Bohinen er gode unge midtbanespillere som har levert mye målpoeng så langt denne sesongen.

– Det er vanskelig å si om det er et godt tidspunkt å møte de på. Vi skal i det minste ta tak i ballen og bruke den. Vi skal være aggressive i presspillet, og ha et høyt gjenvinningstrykk, sier Berntsen.

Denne sesongen har Berntsen valgt og tilpasse spillestilen sin etter motstanderne. Blant annet i kampene mot Molde og Aalesund.

– Vi må alltid ta hensyn til at det er et motspill, men vi gjør det svært sjeldent, sier han.

LES OGSÅ: Islandsk landslagsspiller åpen for å forlate Viking

Mer fra Dagsavisen