Viking

Live: Aalesund - Viking

Det er to lag i bunnstriden som møtes på Color Line Stadion. Kampen sparkes i gang 18:00. Du følger den live her.

Følg RA Sporten på

Andre omgang:

95. min.: Kampen er slutt. Det blir poengdeling.

94. min.: Går mot uavgjort i Aalesund.

93. min.: Stor Viking-sjanse! Yanni får ballen på ti meter, men bommer på mål.

92. min.: Aalesund slår langt mot Fridjonsson nå.

91. min.: Fridjonsson kommer seg fri på 16 meter. Skyter lavt, men til side for mål.

90. min.: Det legges til fire minutter på Color Line Stadion.

88. min.: Berisha blir avblåst for offside. Kunne blitt farlig.

87. min.: Vikings første sjanse i andre omgang kommer i det 87. minuttet. Ibrahimaj får skutt, men ballen går ut til hjørnespark. Etter mye om og men får Heggheim skutt fra 20 meter. Det går rett på keeper.

86. min.: Aalesund får frispark fra 30 meter. Castro legger det på bakerste. Aalesund får kommet til avslutning to ganger, men begge blir blokkert. Aalesund får hjørnespark. Der blir de igjen farlige, men Viking er heldige og kommer unna uten nytt baklengsmål.

84. min.: Yann-Erik de Lanlay kommer inn for Kristoffer Løkberg.

83. min.: Utligningen har ikke ført til noe økt press for Viking sin del.

82. min.: Utrolig bittert for Viking som har forsvart seg eksemplarisk helt til straffesparket.

80. min.: Mål! 2-2. Castro setter ballen til venstre. Østbø slenger seg samme vei, men klarer ikke å få en hånd på ballen.

79. min.: Torsteinbø lager straffer til Aalesund! Får gult kort. Forferdelig unødvendig av Torsteinbø.

78. min.: Veton Berisha får gult kort.

77. min.: Østbø med et fantastisk utkast til Ibrahimaj. Sistnevnte klarer ikke å ta i mot ballen.

75. min.: Gult kort  til Kristoffer Løkberg. Dobbeltbytte Aalesund. Inn kommer Sigurd Haugen for Bizoza. Carlsen kommer inn for Nordli.

74. min.: Tommy Høiland virker ivrig, men har ikke vist seg mye fram.

73. min.: Hjørnespark Aalesund. Castro legger den på bakerste. Fridjonsson kommer til heading, men ballen går ufarlig over mål.

72. min.: Andre omgang har vært mer sovemedisin enn underholdning så langt.

71. min.: Andresson kaster langt fra midtbanen, men Viking mister ballen.

69. min.: Aalesund bytter ut Isak Dybvik og Oddbjørn Lie. Inn kommer Klinkenberg og Olafsson.

68. min.: Aalesund får frispark på høyresiden. Denne gangen går innlegget til Castro rett i klypene på Østbø.

67. min.: Viking bytter ut Zymer Bytyqi. Inn kommer Tommy Høiland som har gjort det bra i Aalesund tidligere.

65. min.: Viking blir spilt lave i banen. Kan fort komme en Aalesund-utligning om kampbildet fortsetter slik det er nå.

63. min.: Misforståelse mellom Pereira og Bytyqi. Aalesund vinner ballen.

62. min.: Castros frispark blir en kjempesjanse! Ballen ender på bakerste hvor Bizoza dukker opp. Han avslutter i tverrleggeren, men blir også avblåst for offside.

61. min.: Axel Andresson kommer inn for Johnny Furdal. Dette er islendingens tredje kamp denne sesongen.

61. min.: Aalesund får frispark på Vikings halvdel. Det blir tatt kort, og får nok et frispark høyere i banen.

60. min.: Det er Aalesund som trykker på, men klarer ikke å skape noe som helst.

58. min.: Hjørnespark for Aalesund. Det er godt slått, men Viking får ryddet unna.

57. min.: Veldig lite som skjer for øyeblikket. Aalesund har mest ball, mens Viking forsvarer seg godt.

56. min.: Aalesund legger inn fra høyrekanten, men ingen får avsluttet.

55. min.: Viking bryter høyt i banen. Løkberg får ballen, men spiller en forferdelig dårlig pasning. Det burde blitt utnyttet bedre.

54. min.: Vevatne spiller ballen rett ut.

53. min.: Fridjonsson blir avblåst for offside og får seg en smell i hodet.

52. min.: Aalesund med mange trekk i laget. Til slutt får Bizoza ballen på høyresiden og legger inn. Ballen går bak mål.

50. min.: Viking får frispark på egen halvdel.

49. min.: Aalesund spiller Viking lave i åpningsminuttene av andre omgang.

48. min.: Sno legger på bakerste mot Fridjonsson. Aalesund får et hjørnespark ut av det. Det blir slått på første stolpe og blir klarert.

47. min.: Viking-mulighet blir avblåst for offside. Fint spill i forkant.

46. min.: Kampen er i gang i gjen.

Første omgang:

54. min.: Dommeren blåser til pause.

53. min.: Viking kontrollerer ledelsen inn mot pause.

52. min.: Johnny Furdal prøver å finne Pereira i bakrom, men pasningen blir for lang.

51. min.: Aalesund prøver å spille i bakrom fra midten. Ballen går helt ut til utspill fra keeper.

50. min.: Det lukter flere mål i denne kampen. Begge lag er plutselig helt åpne bakover.

49. min.: Fridjonsson blir spilt gjennom og er alene med Arild Østbø. Han prøver å chippe over sisteskansen, men lurer ikke Østbø. Keeperutspark.

48. min.: Bytyqi utfordrer på venstrekanten igjen. Denne gangen finner har Torsteinbø inne i feltet, men avslutningen hans blir for svak.

45. min.: Det legges til åtte minutter på grunn av skaden tidligere i kampen.

45. min.: Aalesund med tverrleggertreff! Det er Bizoza som skyter. Ballen spretter på streken, men den er aldri inne ifølge dommer.

44. min.: Aalesund-hjørnespark blir farlig. Etter klabb og babb i feltet blir det nytt hjørnespark. Denne gangen kommer Østbø ut og plukker.

42. min.: Er dette kampen som gjør at det virkelig skal løsne for Berisha i Viking-trøyen da?

41. min.: Mååååål! 1-2. Veton Berisha setter ballen midt i mål! Keeper slenger seg til høyre og dermed har Berisha scoret sitt femte mål denne sesongen.

40. min.: Straffe til Viking! Bytyqi blir spilt gjennom og blir dyttet i avslutningsøyeblikket. Dette kan bli spennende. Viking har bommet på tre av fire straffespark denne sesongen.

39. min.: Fridjonsson er nære å sette sitt niende for sesongen. Et innlegg treffer han perfekt, men han setter ballen utenfor.

38. min.: Gult kort til Aalesund-spiller Bizoza.

36. min.: Arild Østbø med en kjempebrøler. Pasningen hans blir snappet opp av Castro, men han får ikke til å runde keeper. Østbø gjør opp for egen feil, men det holdt det på å gå virkelig galt.

35. min.: Viking har kommet mer inn i kampen nå.

34. min.: Viking får kontret. Ibrahmaj får ballen til høyre og spiller Berisha inne i sekstenmeteren. Han prøver å hælflikke tilbake til Ibrahimaj, men forsøket blir for dårlig.

33. min.: Bytyqi har vokst mer og mer inn i kampen. Utfordrer på venstresiden og finner Pereira. Sistnevnte mister ballen.

31. min.: Torsteinbø finner Bytyqi i midten. Han skyter fra 18 meter, men skuddet går langt over.

30. min.: Viking presser Aalesund til å gjøre feil i oppspillet. Pereira bryter ballen høyt i banen og spiller videre til Bytyqi. Han skjærer innover og skyter. Skuddet går like utenfor. Brukbar Viking-mulighet der.

28. min.: Hjemmelaget har tatt over styringen etter Vikings utligning.

26. min.: Aalesund får en corner som blir småfarlig. Avslutningen fra hjemmelaget går utenfor mål.

24. min.: Måååååål 1-1! Det er Veton Berisha som får ballen skrått inne i sekstenmeteren og setter ballen i nærmeste hjørne. Berishas fjerde mål denne sesongen.

24. min.: Joe Bell skyter fra 30 meter. Skuddet er hardt, men ufarlig. Keeper holder ballen enkelt.

23. min.: Johnny Furdal mister ballen i farlig posisjon foran egen sekstenmeter. Aalesund får skyte, men skuddet blir blokkert.

21. min.: Sterk hjernerystelse skal være skaden Orry Larsen fikk i duellen som resulterte i scoring. Men det skal altså gå bra etter forholdene med spilleren.

20. min.: Bytyqi utfordrer på vensterkanten. Kommer forbi Aalesund-spilleren, men påfølgende innlegg blir for svakt.

19. min.: Viking kommer seg løs på venstersiden. De vender spillet til Ibrahimaj som spiller ballen vekk.

16. min.: Svak start av Vevatne som også tapte duellen som førte til baklengsmålet.

15. min.: Viking tar umiddelbart kontroll på kampen og styrer banespillet. Viljar Vevatne spiller til slutt ballen rett ut, og Aalesund får innkast høyt i banen.

14. min.: Kampen er i gang igjen. Viking ligger altså under 1-0 etter å ha slippet inn på hjørnesparket.

12. min.: Peter Orry Larsen blir nå satt på båre, og sendt inn i sykebilen. Aalesund bytter inn Izunna Uzochukwu.

9. min.: Sykebilen kommer inn på banen. Peter Orry Larsen må av banen etter å ha sendt laget i ledelsen. Vil nok ta litt tid dette, og vi får håpe det kommer til å gå bra med Larsen.

6. min.: Mååål 1-0. Aalesund scorer på hjørnesparket med Peter Orry Larsen. I duellen med Vevatne blir Aalesund-spilleren skadet, og helsepersonellet er ute på banen. Ser ut til å være alvorlig.

6. min.: Castro finner Bizoza, men skuddet reddes av Arild Østbø. Hjørnespark.

5. min.: Ingen av lagene har tatt styringen enda.

3. min.: Aalesunds midtstopper slår langt i bakrom, men baller triller over dødlinjen.

2. min.: Viking får innkast høyt på venstersiden. De får vendt spillet til Ylldren Ibrahimaj som legger inn, men innlegget er for dårlig.

1. min.: Kampen er i gang.

Før kampen:

Viking har reist opp til Aalesund for å spille bunnoppgjør i Eliteserien. Bjarne Berntsen stiller nok en gang uforandret. Dette er femte kampen på rad at samme ellever starter.

Etter å ha slått FKH og rundspilt Sarpsborg, har det gått dårligere de to siste kampene. De tapte 3-0 mot Rosenborg på Lerkendal, og gikk på et 1-2 tap mot Kristiansund hjemme.

Et lite lysglimt fra Kristiansund-kampen var at Veton Berisha scoret. 26-åringen er nå lagets toppscorer med tre mål.

Det skal være gode muligheter for å score mål på dagens motstander.

Aalesund ligger helt nederst med seks poeng etter tolv kamper. Det er laget som har slippet inn desidert mest mål i Eliteserien. Hele 38 baklengsmål er fasiten så langt.

Viking har gode minner fra å spille på Color Line Stadion de to siste årene. I fjor slo de tangotrøyene ut av cupen etter å ha måttet ut i straffekonkurranse.

Året før måtte de vinne for å ha sjanse til å rykke direkte opp til Eliteserien. Da scoret Tommy Høiland to mål i 1-3 seieren.

Viking (4-3-3): Arild Østbø - Fredrik Torsteinbø, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Johnny Furdal - Ylldren Ibrahimaj, Veton Berisha, Zymer Bytyqi.

På benken: Michael Crowe, Axel Andresson, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl.

Aalesund (3-5-2): Gudmund Kongshavn - Jonas Grønner, Daníel Leó Grétarsson, Oddbjørn Lie - Shaquill Sno, Peter Orry Larsen, Parfait Bizoza, Simen Nordli, Isak Dybvik Määttä - Hólmbert Aron Fridjonsson, Niklas Fernando Castro.