Viking

Grusom Viking-statistikk: – Ikke slike rekorder vi jakter

Viking har vært lekk som en sil denne sesongen. Faktisk er det 57 år siden sist klubben slapp inn minst like mange mål på så få kamper.

Følg RA Sporten på

I seriepremieren møtte Viking Bodø/Glimt hjemme. Da gikk laget på et 2–4-tap. Etter det har målene fortsatt å renne inn bakover.

Molde ga seg ikke før det sto 5–0 mot Viking, onsdag kveld. Dermed står Bjarne Berntsens lag nå med 18 baklengsmål – på åtte kamper. Bare Aalesund har sluppet inn mer i årets Eliteserie.

Sist Viking var i nærheten av å slippe inn tilsvarende antall mål etter åtte kamper, var i 1992. Da slapp de inn 14 mål.

LES OGSÅ: «Derfor har det gått galt i Viking»

57 år siden sist

Vi må helt tilbake til 1963-sesongen for å finne en sesong klubben har sluppet inn minst like mange mål. Da hadde Viking 19 baklengsmål etter åtte kamper. Det er altså 57 år siden. Vikings kaptein, Viljar Vevatne, liker ikke statistikken han blir konfrontert med.

– Det er ikke slike rekorder vi jakter. Vi er nødt å stramme til, sier Vevatne til RA.

Kapteinen har spilt samtlige kamper i forsvaret denne sesongen.

– Vi i forsvaret må ta en stor del av ansvaret. Det er flere situasjoner hvor vi ikke er gode nok i egen boks.

Det er ikke bare når det defensive har vært for dårlig laget har sluppet inn mål.

– I flere av kampene har vi jaget scoringen offensivt. Som konsekvens av det er vi blitt straffet med mål imot. Vi kan ikke henge oss opp i de målene vi allerede har sluppet inn. Det er 22 kamper igjen, og vi må heller unngå baklengsmålene framover, sier Vevatne.

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene: – Har vært helt katastrofalt

For dårlig

Etter åtte kamper ligger Viking på 14. plass i Eliteserien. De står med fattige fem poeng, og kun én seier.

– Jeg tenker at den statistikken er hovdårsaken til at vi ligger så langt nede på tabellen. Det er ikke tilfeldig når du slipper inn så mange mål. Vi har vært for dårlige defensivt. Nå må vi finne tilbake til å holde nullen igjen, sier Berntsen.

Hvordan kan den grusomme statistikken forklares? En av årsakene kan være skadene.
– Vi fikk en dårlig start. Det har preget laget. Vi har også hatt veldig mange sentrale spillere skadet, sier Berntsen.

Runar Hove har vært ute siden skaden han pådro seg hjemme mot Mjøndalen. Han hadde vanligvis vært bankers i elleveren. Sondre Bjørshol er en som kan gjøre høyrebacken sin. Han har vært skadet hele våren.

LES OGSÅ: – Blir styretema om det fortsetter

Motiveres av tabellen

Viking-treneren finner motivasjon av situasjonen de står i.

– Motivasjonen er å vise at vi kan snu en dårlig trend sammen. Ikke minst å vise at vi er et godt fotballag også, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Nå vil Berntsen se etter forsterkninger

Mer fra Dagsavisen