Sport

Dette sier Berntsen og Furdal før bunnoppgjøret

Etter en periode har det gått nedover igjen for Viking. Det betyr at det blir bunnoppgjør i kveld.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på

Optimismen som spredde seg etter at Viking slo både FKH og Sarpsborg har snudd igjen. Nå er laget på 13. plass i Eliteserien og sesongen handler om å holde plassen.

I morgen har de en god mulighet til å ta en steg unna bunnstriden. Da møter de Aalesund på Color Line Stadion som ligger helt sist.

– Det er en kamp mellom to lag som ligger på de fire nederste plassene. Slik sett er det et bunnoppgjør, sier Bjarne Berntsen til RA.

Aalesund kommer til å se på denne kampen som en mulighet til å få kontakt med lagene som ligger over dem – blant annet Viking. Selv om de kun har tatt seks poeng på tolv kamper mener Berntsen man ikke skal ta lett på dem.

– Jeg forventer en ekstremt tøff kamp. De ser nok på denne kampen som sin sjanse til å nærme seg lagene over dem, sier han.

LES OGSÅ: Viking har hentet ny spiller

Meget god spiss

Selv om Aalesund ligger helt nederst og har slippet inn enormt med mål i år, har de en spiss som bøtter inn mål.

Så langt står han med åtte mål på ti kamper. Skal Viking ta poeng søndag må han stoppes, ifølge Viking-treneren.

– Holmbert  Fridjónsson har scoret imponerende mange mål for et lag som ligger helt på bånn. Det er viktig å stoppe pasningene mot han. Får han de rette ballene er han uhyre vanskelig å stoppe. Det har han vist mot alle lagene han har scoret mot.

En av de største årsakene til at Aalesund ligger der de gjør er på grunn av det defensive. De har slippet inn hele 38 mål på tolv kamper. Det vil si at laget i gjennomsnitt slipper inn mer enn tre mål hver kamp.

– Aalesund har vært mye nærme spillmessig i enkelte kamper enn det resultatene sier, men det har lekket som en sil bakover.

Tommy Høiland har tidligere gjort det bra mot Aalesund. Han kan kanskje bli en joker i søndagens kamp.

– Vi har sett denne sesongen at Aalesund har slippet mye mål etter at motstanderne har fått kombinert inne i deres sekstenmeter. I den delen av spillet er Tommy ofte veldig god, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Flere er interesserte i Crowe

Viktig kamp

Johnny Furdal forventer en svært tøff kamp mot et lag som ønsker å få kontakt med lagene over dem.

– Det er mye enklere å jage etter andre, enn å bli jaget selv. Det blir en kamp hvor vi er nødt å være veldig disiplinerte, og ta mulighetene vi får.

Midtbanespilleren mener laget må tilbake til de kampene de har tatt poeng. Det er kampene laget har strammet inn bakover.

– Taper vi denne får plutselig Aalesund lukten av å ta oss igjen. Da er det fort gjort å få en ekkel følelse av å bli tatt igjen. Vinner vi tar vi et stort steg vekk fra de, sier Johnny Furdal til RA.

LES OGSÅ: Islandsk landslagsspiller åpen for å forlate Viking

Gir blanke i hvem som scorer

– Jeg gir blanke i hvem det er som setter opp målene og scorer de. Jeg er en lagspiller, sier Furdal til RA etter fredagens treningsøkt.

Han mener han kunne stått med flere assist denne sesongen, men marginene har bikket imot.

Johnny Furdal står bare med ett målpoeng denne sesongen. Foto: Håkon Mannsåker

Johnny Furdal står bare med ett målpoeng denne sesongen. Foto: Håkon Mannsåker

– Jeg tror de fleste fotballspillere kan kjenne seg igjen at når motgangen kommer flyter det ikke like bra. Selvsagt skulle jeg ønsket at jeg sto med flere assist og scoringer. Samtidig er det ikke noe jeg går og tenker på, sier Furdal.

De som har fulgt ekstra nøye med på midtbanespillere har kanskje sett en forandring fra tidligere.

– Jeg har vært dypere i banen enn tidligere. Det er for å være med å bygge opp spillet. Jeg er en spiller som liker å ha ball og liker å spille andre fri, sier midtbaneeleganten.

LES OGSÅ: Nok en Viking-spiller med tilbakefall

Bra samspill på venstresiden

Han er fornøyd med samspillet som har utviklet seg på hans side banen.

– Vi har fått en fin relasjon på venstresiden. Hvis man ser på oppbyggingen av spillet så er det ofte jeg som trer gjennom Zymer på den siden. Det har ofte gjort at jeg ikke er inne i sekstenmeteren når ballen er høyt i banen, sier han.

I fjor scoret Furdal fire mål i ligaen og cupen, og hadde to målgivende pasninger. I opprykkssesongen scoret han fem mål og hadde syv assister.

LES OGSÅ: Viking-legende: – Kam­pen mot Aa­le­sund blir som en cup­fi­na­le!

Mer fra Dagsavisen