Viking ydmyket Brann og fikk den perfekte generalprøven

Viking fikk den perfekte generalprøven før cupfinalen søndag. Laget spilte ut Brann i Bergen etter alle kunstens regler og vant 5-1. Hvordan kampen var kan du se her.

2. omgang:

93 min.: Slutt i Bergen. Uvirkelige scener.

93 min.: Måååååååååååååååååååål! 1-5! Fridjonsson runder Opdal etter en fin stikker fra Høiland. Viking smadrer Brann! For en generalprøve!

93 min.: Farlig skudd fra Jenssen. Austbø holder. Bedre fra Brann helt på tampen her.

91 min.: Karadas helt enorm for Brann nå. Angrep alene. Eneste som vil noe i rødt.

91 min.: I det det legges til tre minutter får Høiland en stor sjanse! Drar seg fri og skyter via stolperoten og ut.

90 min.: Heading fra Karadas ned i bakken og mot det åpne. Den klareres på strek av - gjett en gang - Viljar Vevatne! Hatt noen siste liten involveringer i år han.

88 min.: Marthinussen inn for Brann. Wormgoor ut. For siste gang i Brann-drakt. Glissent igjen med bergensere på tribunen for å ta farvel nå. De fleste gikk hjemm på 1-4.

86 min.: Brann rundt på kant. Karadas med OK sjanse. Header utenfor. Mye farligere med Karadas på banen. Hvorfor skal Brann avskilter seriens beste offensive hodespiller nå skjønner ikke jeg.

83 min.: Brann skifter. Rolantsson ut. 16-årige Berg Kvinge inn.

82 min.: Heading i tverrligger og ut fra Brann! Karadas skyhøyt på bakre.

80 min.: Fredrik Haugen meier ned Vikstøl i frustrasjon. Får gult kort.

79 min.: Bjørshol lager frispark på 20 meter. Farlig skuddhold. Haugen i muren.

78 min.: Det lukter trenerblod i Bergen! Dette svir.

76 miin. Corner Brann. Karadas header over.

74 min.: Thorstvedt drar seg fri. Skyter via Wormgoor til corner. Stor sjanse. Viking slakter Brann i Bergen!

72 min.: Måååååål! 1-4! Kristian Thorstvedt med sitt tiende seriemål! Innlegg fra Bjørshol, via foten til Høiland og til Thorstvedt - som skyter. Nå går Brann-fansen hjem! Rundspilles av Viking i cupfinalestorform!

69 min.: Skifte Viking. Fridjonsson inn for Furdal.

67 min.: Bytte Brann. Karadas inn for Komsoon.

66 min.: Mååååååål! 1-3! Mønsterangrep fra Viking! Vikstøl kommer rundt på kant og inn i feltet. Prikker ballen på foten til Ibrahimaj som bare kan styre den inn.

65 min.: Viking med mye ball i en periode nå.

61 min.: Godt skuddforsøk fra Viking! Opdal bokser vekk ballen.

58 min.: Viking skifter to mann. Källman ut. Høiland inn til kamp nummer 200 i Eliteserien. Så kommer Torsteinbø inn for Løkberg.

57 min.: Thorstvedt med en kanon i tverrligger, ned på strek og ut. Källman setter returen i mål, men han avblåses for offside etter mål for andre gang i kveld.

56 min.: Brann med mye ball akkurat nå.

53 min.: Bjørshol lager frispark nede ved cornerflagget. Heading like utenfor fra Rismark.

51 min.: Viking kjører overgang og Vikstøl kommer rundt. Innlegget hans beines til kast. Det får ikke Viking noe ut av.

49 min.: Hove med en heading utenfor etter et frispark slått inn i feltet.

45 min.: Kampen i gang etter pausen. Ingen forlenget pause her ettersom lagene ikke spiller inn i bunnstriden.

1. omgang:

46 min.: Pause. Brann pipes ut.

45 min.: Corner til Brann. Vikstøl blokker skuddforsøk på bakre til ny corner fra motsatt side.

43 min.: Furdal lager frispark på farlig avstand. For sent inn. Legges inn på bakre, men Wormgoor er for sent på ballen.

41 min.: Bjarne Berntsen skal virkelig få kjørt seg når han skal bestemme seg for indreløpere til cupfinalen. Hvordan kan man ta ut Furdal etter de to siste kampene? Han er tilbake på nivået fra i fjor høst. Maestroen har funnet formen!

39 min.: Måååååål! 1-2! Källman snapper opp en grusom tversoverpasning og spiller Furdal alene med keeper. Han chipper iskaldt over Opdal!

36 min.: Thorsvedt felles på 30 meter. Ibrahimah slicer frisparket inn i feltet, men det klareres til corner. Viking tuller den bort med en svak kort variant.

34 min.: Viking får en meget god overgang, men Furdal baines ned. Blir frispark, men ikke gult kort. Det burde det vært på Yttergård Jensen.

33 min.: Corner til Brann. Blir en flikk på første og meget farlig. Viking får beinet unna.

30 min.: Det fyres opp bluss på tribunen i det Kristiansen får det gule for å løpe ned Ibrahimaj.

29 min.: Brann med et flott angrep, men får ikke avsluttet. Nære.

25 min.: Wormgoor suser inn med en sklitakling på Ibrahimaj på 20 meter - til tross for at han har gult. Traff bakken denne gangen. Men tøft å gjøre det med gult.

23 min.: God Brann-sjanse som blir blokkert til corner. Den blir klarert.

21 min.: Wormgoor får gult. Alt for sent inn i en takling på Källman.

18 min.: Ibrahimaj lager frispark nede ved dødlinjen til Brann. Dytter Kristiansen i ryggen.

16 min.: Mååååååål! 1-1! Kristian Thorstvedt smeller inn nummer ni for sesongen! Innlegg på bakre havner hos Bytyqi. Han slår ballen inn i feltet via en fot til Thorstvedt. Han banker ballen inn i samme retning som den kom fra,

15 min.: Strøken crosser fra Hove mot Bytyqi, men sistnevnte har akkirat krysset inn i offside.

11 min.: Brann farlig rundt på kant igjen, men Furdal får ryddet opp.

8 min.: Mååååååål! 1-0 til Brann. Fredrik Haugen får et innlegg som går forbi alt og alle på bakre. Skyter på direkten i lengste hjørnet. Mot spillets gang. Ikke det beste forsvarsspillet fra Viking.

8 min.: Meget god sjanse for Viking! Strålende innlegg på hodet til Källman som header rett på Opdal. Svak utnyttelse av spissen.

5 min.: Genial stikker fra Furdal gjennom til Bytyqi. Han går seg litt bort, men Viking får en corner.

4 min.: Veton Berisha er for øvrig ute for Brann. Skade.

3 min.: Frisk åpning. Litt Hawaii-aktig.

1 min.: Viking åpner opp Brann på venstresiden og scorer, men soleklar offside på Källman. Annuleres korrekt.

1 min.: Nystemten unnagjort og ampen i gang i Bergen. Sludder og er ganske så ufyselig.

Før kampen:

I forkant av kampen har Bjarne Berntsen vært nødt til å forholde seg til at kaptein Zlatko Tripic har karantene. Han erstattes av Zymer Bytyqi.

Videre mangler Adrian Pereira fra laget som startet mot RBK sist. Han er ikke med i troppen opp. Unggutten har fått en kjenning med en skade og ingen sjanser tas.

Backen erstattes av Rolf Daniel Vikstøl - som selv var klar i talen til RA tidligere i uken:

– Jeg håper selvsagt på spilletid i cupfinalen, slo Vikstøl fast.

Pereira har den siste tiden blitt foretrukket, men nå får Vikstøl sjansen til å vise at han bør spille mot FKH i cupfinalen neste helg.

Kristian Thorstvedt er også inne igjen etter å ha stått over med lyskeproblemer mot RBK. Han skyver Samuel Fridjonsson ut av laget. Fredrik Torsteinbø er også tilbake fra skade, men starter på benken.

Kampen i kveld har liten betydning for tabellen. De mørkeblå blir nummer fem om ikke Kristiansund tar inn åtte mål og tre poeng på Viking i siste runde.

Sportslig er likevel dette av stor betydning for dem som vil spille seg inn i laget til Ullevaal.

Viking stiller slik (4-3-3) Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Runar Hove, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg, Johnny Furdal – Ylldren Ibrahimaj, Benjamin Källman, Zymer Bytyqi.

Resten av kamptroppen utgjøres av Amund Wichne, Tord Salte, André Danielsen, Fredrik Torsteinbø, Tommy Høiland, Even Østensen og Samúel Fridjónsson.