Sport

Viking tar flere grep

Et­ter to tap i se­rie­åp­nin­gen jak­ter Viking årets før­s­te sei­er. Kam­pe­ne kom­mer tett, og det kan bety sto­re end­rin­ger i laget som mø­ter Mjøn­da­len.

Onsdag spil­ler Viking årets and­re hjem­me­kamp i se­ri­en. Mjøn­da­len er mot­stan­der. Et­ter å ha tapt 4–2 mot Bodø/Glimt i se­rie­åp­nin­gen og 3–0 mot Brann i Bergen jak­ter Viking sine før­s­te po­eng i årets eli­te­se­rie.

Viking-tre­ner Bjar­ne Berntsen øns­ker ikke å snakke om for­ma­sjon el­ler lag­ut­tak.

LES KOMMENTAR: Skal de spille som et bunnlag, eller topplag?

– Hva kan Mjøn­da­len for­ven­te seg på SR-Bank Arena?

– De skal møte et for­nuf­tig og ag­gres­sivt Viking-lag, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Lars-Peder Nagel fra Oilers til Viking

For­ma­sjons­byt­te?

Ut fra RAs ob­ser­va­sjo­ner lig­ger det an til for­ma­sjons­byt­te på SR-Bank Arena. Viking kan stil­le med 4-2-3-1, fram­for 4-3-3 som de har åp­net se­ri­en med.

Det er noe Viking også prøv­de på tid­vis un­der tre­nings­lei­ren i Mar­bel­la, blant an­net i kam­pen mot rus­sis­ke Chayka.

Av sen­tra­le end­rin­ger i laget kan midt­ba­ne­ta­len­tet Sond­re Auk­lend (17) og tid­li­ge­re Brodd-spil­ler Jefferson de Sou­za (24) få sjan­sen fra start. Beg­ge fikk sin de­but i eli­te­se­ri­en for­ri­ge uke, og spil­te seg ikke ut av dis­ku­sjo­nen.

LES OGSÅ: Høiland angrer arrogant straffe

Opp­kjø­rin­gen til kam­pen har vært spe­si­ell. Natt til man­dag kom spil­ler­ne hjem et­ter det sure bor­te­ta­pet mot Brann. Det gjor­de at den van­li­ge for­mid­dags­tre­nin­gen ble flyt­tet. En van­lig fot­ball­økt blir det enes­te mel­lom kam­pe­ne for de mør­ke­blå.

– Det var en lang tur hjem fra Bergen. Det var kun re­sti­tu­sjon for dem som spil­te på man­dag, sier Berntsen.

På seks da­ger har Viking tre kam­per. Det fø­rer med sine ut­ford­rin­ger.

– Hvor­dan ser det ut fy­sisk med spil­ler­ne? 

– Det ser gan­ske bra ut. Hvis det er noen spil­le­re det fy­sis­ke ap­pa­ra­tet vårt me­ner ikke er klar til kamp, så ven­ter vi med de, slår Berntsen fast.

LES OGSÅ: Så lenge er de Lanlay ute

Lav mot­stand

Mjøn­da­len er ube­sei­ret så langt den­ne se­son­gen. I se­rie­åp­nin­gen spil­te de uav­gjort mot Sta­bæk, i en mål­løs kamp. Lør­dag vant de 1–0 mot Sarps­borg 08, hjem­me på Con­sto Arena.

I den kam­pen spil­te Mjøn­da­len-tre­ner Ve­gard Hansens menn i en 3-1-4-2-for­ma­sjon.

– Det er et lag som lig­ger lavt. Det er de kom­for­tab­le med. De er opp­tatt av å ut­ford­re bak­rom­met vårt. Vi må være på hugget med å verne om eget bak­rom, sier Berntsen.

Mot Sarps­borg 08 var det Ibrahim Shuaibu som av­gjor­de kam­pen. Den ni­ge­ri­ans­ke 23-år­in­gen kom til Mjøn­da­len fra Vi­kings cup­fi­na­le­mot­stan­der i 2019, FK Haugesund.

Han had­de seks mål på ti kam­per for Kongs­vin­ger i OBOS-li­ga­en i fjor. Der var han på ut­lån fra Haugesund.

Mer fra Dagsavisen