Sport

Viking tapte borte: – Vi røk på det mentale

Trener Scott Harrington var klar i talen etter Viking Håndballs tap mot Drammen.

Følg RA Sporten på

Søndag tapte Viking 35-23 mot Drammen i Drammenshallen. Viking-trener Scott Harrington var tydelig på hvorfor det ble tap.

– Det var noen fine perioder i kampen. Jeg blir litt sjokkert over kontringsspillet til Drammen i starten. Jeg synes vi tar det bra opp etter hvert, og hadde bedre angrepsspill enn forrige uke. Vi tar godt innpå dem mot pause, så tar vi noen dumme utvisninger. Da gikk det fra 14-11 til 17-11 i en situasjon som var under vår kontroll. Det er en god oppsummering av andre omgang også. Vi gjør for mye dumme feil i andre omgang. Det positive er at treningen vi har gjort viser igjen i angrepsspillet, men Drammen gjør lite feil, sier Harrington til RA etter kampslutt.

LES OGSÅ: Var sjanseløse

Da sesongen startet overrasket Viking med poeng i kamper hvor det absolutt ikke var forventet. Nå er situasjonen annerledes.

– Nå finner vi ut hvordan vi klarer oss mens vi står i motvind. Vi har tapt noen kamper, og vist at vi har en dårlig holdning til kamp. Når vi har rytme er vi et vanskelig lag å spille mot, men i dårlige perioder kan vi bli overkjørt. Vi har ikke klart å tilpasse oss i dårlige perioder ennå. Vi har mange talentfulle spillere, men vi er for svake mentalt til å kontrollere kamper som går dårlig. Det må skje utenfor banen, det er der vi må utvikle oss. Vi kan ikke gå foran med mange mål, som vi gjorde i 1. divisjon. Mot Drammen var det godkjent håndballmessig, men vi røk på det mentale, sier Harrington.

LES OGSÅ: Johansen dominerte fullstendig

Nå er det en rask snuoperasjon mentalt for å bli kampklar igjen. Allerede onsdag venter FyllingenBergen i Stavanger idrettshall, bedre kjent som Storhallen.

– Vi skal prøve å huske de gode periodene. Vi må være bedre mentalt, og vi kan utfordre Fyllingen. Vi har ingen sjanse hvis vi gjør så mange feil som mot Drammen, sier Harrington.

LES OGSÅ: Derfor ble målkongen i Stavanger

Kampfakta:

Rema 1000-ligaen, håndball.
Drammen-Viking 35-23 (17-11)

Drammenshallen, 200 tilskuere.

Skudd: 44-41
Toppscorer Viking: Helgi Hildarson Høydal 6.

Mer fra Dagsavisen