Viking

Viking-tallene som fortjener hyllest

Offensive tall – samt poengfangsten på hjemmebane – er i år blant de beste siden 16 lag ble innført i Eliteserien for Vikings del.

Hjemme på SR-Bank Arena tok Viking i 2019 31 poeng av 45 mulige denne sesongen med rekken 9-4-2. Det er blant de beste sesongen på hjemmebane for Viking siden 16-lagsserien ble innført i 2009.

Dersom laget hadde slått RBK i siste serierunde ville det faktisk vært den beste sesongen på eget (kunst) gress med 16 lag.

De scoret på samme tid 32 mål på disse kampene. Det er en tangering av klubbens bestenotering i samme tidsepoke.

LES OGSÅ: Høiland har ikke gitt opp å starte på Ullevaal

– Hard jobbing

At laget har vært så gode på hjemmebane forklarer trener Bjarne Berntsen slik:

– Hard jobbing ligger i bunn. Så har vi vært tro mot slik vi ønsker å spille. Vi har gått hurtig i angrep, hatt et tøft gjenvinningspress og vært solide defensivt, sier treneren til RA.

Det siste momentet understøttes også av statistikken. Laget har kun sluppet inn ett mål per kamp sett over hele hjemmesesongen. Det er det fjerde beste tallet for Viking siden 2009.

Aller best hjemme i serien i 2019 er nå Odd med rekken 12-3-0. Molde har på sin side 13-2-0 med én kamp igjen å spille hjemme før sesongen er over.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mye Viking øker markedsbudsjettet med suksessen

Kan sette målrekord

Viking er på 5. plass på hjemmetabellen totalt sett i serien denne sesongen. Borte er de på 7. plass før siste runde. Her er kun tre kamper vunnet så langt.

Skulle de vinne mot Brann i Bergen i siste runde – og på toppen score tre mål – vil de også kunne tangere egen rekord for flest mål over en sesong siden 2009. Laget står nå med 50 scorede mål.

– Kan det gå?

– Det er neppe realistisk så gode som Brann er nå, sier en lattermild Berntsen.

Samtidig er han stolt.

– Vi skal være fornøyde med 50 mål som nyopprykkede. Det viser at vi er et lag som liker å gå fort i angrep for å skape sjanser. Det er her det ligger.

LES OGSÅ: «Det er fort starten på noe enda større»

Mer fra Dagsavisen