Sport

Viking-talentet stråler i Bergen

Viking-utleide Harald Nilsen Tangen (19) har imponert stort for Åsane i Obos-ligaen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Midtbanemannen var svært nære en plass på Vikings lag etter storspill i vinter, men den tøffe konkurransesituasjonen gjorde at de mørkeblå bestemte seg for å leie ut U-landslagsspilleren nok en gang i sommer.

Valget falt på Åsane og det har vært en mye mer lykkelig match enn hva Tromsdalen var i fjor.

LES OGSÅ KOMMENTAR: "Dette gjør ham til en god rollemodell"

Interesse fra flere

Nilsen Tangen har spilt fem kamper og scoret én gang i en framskutt midtbanerolle.

– Det var flere klubber som var interesserte, men jeg ville til Åsane. De spiller en god fotball som passer meg perfekt, og dette er en optimal arena for min utvikling videre, sier Nilsen Tangen til Åsane Tidene.

Spilleren har totalt åtte kamper for A-laget til Viking. Flere av disse kom i innhopp i første del av sesongen. Nå får han spille en hovedrolle og trives.

– Her får jeg spilletid på et bra nivå og er veldig glad for å være i Åsane. Målet mitt er å spille i Eliteserien, og det er utrolig kjekt å være her i Bergen og spille for et veldig godt Åsane-lag nå. Du kan se at vi trives på banen, sier han til lokalavisen.

Selv om lysluggen er i ferd med å gjøre seg selv attraktiv, i et lag har alle muligheter for å komme i opprykkskvalifisering, er Bjarne Berntsen klar i talen på at framtiden hans ligger i Stavanger.

Det rimer også godt med det faktum at spilleren skrev en ny og langvarige avtale med Viking i vår.

– Det har vært stor interesse rundt han, og det er en spiller vi har stor tro på. Planen nå er at han skal vokse på et utlån i en klubb som passer han perfekt. Åsane spiller en fotball som passer han veldig bra, og dette er en glimrende utviklingsarena for ham, sier Berntsen til Åsane Tidende – og fortsetter:

– Vi håper jo at han fortsetter å ta steg og kommer tilbake til Viking neste sesong som en viktig spiller for klubbens A-lag.

Trenerskryt

Åsanes trener Morten Røssland er også full av lovord:

– Det er en grunn til at han ble scoutet av Bayern München. Det er en klassespiller. Han er en veldig god mellomromspiller, og passer veldig bra i vårt lag som bruker mye mellomrom.

Viking har nå også Herman Haugen og Sebastian Sørlie Henriksen ute på lån i henholdsvis OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Mer fra Dagsavisen