Sport

Viking-stopperen fortsatt syk: – Begynte å tenke da 16-åring døde

Nesten én måned etter at Sebastian Sørlie Henriksen (17) kjente de første symptomene på koronavirus er han fortsatt ikke frisk. Etter tre uker fikk han seg en støkk. Nå kommer han også med en oppfordring til mediene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Stortalentet kjente de første symptomene på at noe var galt mot slutten av treningsleiren i spanske Marbella 5. mars. Når vi skriver 3. april sitter vår tids mest omtalte virus fortsatt i den unge kroppen.

– Jeg er ikke blitt frisk enda. Trykket og smertene i brystet sitter fortsatt i, forteller han til RA.

Som de fleste unge med koronavirus har symptomene hans vært milde.

– Faktisk har jeg ikke hatt feber én gang. Det sitter i lunge og pust.

Fysisk trener og medisinsk ansvarlig i Viking, Halvard Øen Grova, framstår ikke veldig bekymret nå.

– Det er nok hva jeg vil kalle et mildt forløp, sier han.

LES OGSÅ: Viking-stopper er koronasmittet

Ble litt redd

Likevel er det ikke slik at Sørlie Henriksen ikke har kjent på det å ha koronavirus. Foruten å være i karantene sammenhengende en måned, med kjedsomheten det gir, hadde han en hendelse som skremte litt forrige uke. Etter tre uker med milde symptomer våknet viruset og bet til.

– Jeg ble veldig rar i pusten og ble litt skremt, men det gikk etter hvert greit.

Han erkjenner likevel at han gjorde seg sine tanker da. På tross av han åpenbart ikke er i noen risikogruppe som en topptrent 17-åring.

– De sa jo at det ikke er så farlig for unge og friske. Så begynte jeg å tenke når det var en 16-åring som døde og da jeg slet med pusten. Så vet jeg at dette går fint. Nå er det fire uker siden det startet. Det går bedre og bedre nå. Det er ikke lenge igjen.

Unggutten lovpriser også oppfølgingen han har fått.

– Jeg har blitt veldig godt tatt vare på av klubben. Både av Halvard Øen Grova og av lege Øystein Dahle, påpeker han.

LES OGSÅ: 17-åringen får skryt av Berntsen

Tar tid

Han kjente også veldig lenge på frykten for å ha smittet noen andre.

– Det var en stressfaktor for meg, men jeg vet ikke om andre som har blitt det. Jeg har skilte foreldre og bor med min mor. Hun vasker og desinfiserer alt. Selv er hun heller ikke smittet. Hun har nylig testet seg.

Stopperen, som lenge har vært med rundt A-gruppen til Viking, startet sågar en av kampene i Spania. Den storvokste U-landslagsmannen anses for å være et av landets ypperste stoppertalenter.

Nå gjør han alt annet enn det han har lyst til å gjøre. Det er selvsagt å spille fotball. Faktisk måtte Viking stagge ham.

– Han er ikke klar for trening enda, men hadde lyst her om dagen. Han må bli helt ferdig med sykdomsforløpet. Det vil ta sin tid, sier Øen Grova i Viking.

Selv er unggutten sikker på at han vil komme seg relativt raskt tilbake. Med et Norge i full stans har også timingen på sett og vis vært OK. Det er ikke slik at han har gått glipp av så mye.

– Jeg har vært lenge ute før. Da kom jeg meg tilbake ganske fort.

Øen Grova peker likevel på at man vet veldig lite om hvor lang tid det tar å bli hundre prosent i fysisk form etter å ha hatt viruset foreløpig.

– Det ser det ut for at det tar litt tid å ta seg inn. Han må være helt frisk før han får trene. Så tar det nok tid å bygge seg helt opp Vi skal definitivt ikke eksperimentere her, sier Øen Grova.

LES OGSÅ: Viking tilbake på treningsfeltet

Kjedsomhet

Sørlie Henriksen legger ikke skjul på at det ikke gir mersmak å være innendørs så lenge i strekk.

– Det er skamkjedelig og jeg får ikke spilt fotball!

Faktisk har han klødd så mye i beina at han har gått til ekstreme skritt underveis.

– Jeg har lært min mor å chippe ballen. Innendørs.

Talentet ler godt av seg selv. Samtidig skjønner han også godt alvoret sykdommen byr på internasjonalt. Det enorme trykket, og redselen som kommer fram i mediene, gjør ingenting bedre for ham.

– Det blir veldig mye skremmende i mediene. Noen ganger skulle jeg ønske det var litt mindre. Folk blir redde. Jeg hører gjerne mer om de som har blitt friske.

Forhåpentligvis er snart den personen det unge Viking-talentet selv.

Mer fra Dagsavisen