Sport

Viking-skadene: Toppscoreren undersøkes i dag

Viking har flere spillere ute for tiden, og her får du full status på alle. Siste mann på listen er toppscorer Veton Berisha.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den brennhete spissen måtte gi seg til pause med smerter i en legg da Mjøndalen ble slått søndag. Det var Vikings femte strake seier i serien.

– Han er stiv i leggen. Vi skal undersøke litt nærmere senere i dag, men det virker ikke alvorlig, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA.

Det vil med andre ord være overraskende om han ikke er klar når Strømsgodset er motstander hjemme på SR-Bank Arena kommende søndag.

LES OGSÅ: Dette sier Høiland etter sesongens første mål

For resten av spillerne som mangler er status som følger:

Arild Østbø:
Er mer eller mindre klar igjen fra sin strekkskade.

– Han trente nesten for fullt sist uke. Det eneste vi ikke testet skikkelig var utsparkene, men han er klar igjen, sier Øen Grova.

Runar Hove:
En saftig strekkskade på baksiden av låret har satt ham ut det meste av sesongen. Sannsynligvis spiller han ikke flere kamper i år.

– Der er status den samme, sier Øen Grova.

LES OGSÅ: Slik var Mjøndalen-Viking

Johnny Furdal:
Midtbaneeleganten har ikke bidratt på noen uker. Han har slitt lenge med magetrøbbel.

– Han er fortsatt syk og ikke i trening ennå, sier Øen Grova.

Kristoffer Løkberg:
Visekapteinen røk ut før kampen mot Aberdeen i europaligakvalifiseringen med et fingerbrudd.

– Han ble operert fredagen før møtet mot Aalesund og får ikke ha kontakttrening på to uker til. Fingerbrudd er forskjellige og det er forskjellige måter å behandle det på, sier Øen Grova.

Yann-Erik de Lanlay
Bjarne Berntsen og Halvard Øen Grova opplyser til RA at det verken er sportslige, medisinske eller disiplinære årsaker bak hans fravær mot Mjøndalen.

Vingen skulle ha startet, men valgte ikke å bli med i troppen av private årsaker som han ikke ønsker oppmerksomhet rundt, ifølge Bjarne Berntsen.

– Vi respekterer fullt ut det, sier Berntsen.

Mer fra Dagsavisen