Sport

Viking-profilen mister nok fort resten av sesongen

Lenge har det vært uvisst hva som har vært galt med Johnny Furdal (34), men nå har man fått flere svar rundt den elegante veteranen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fysisk trener Halvard Øen Grova i Viking tror fort Johnny Furdal (34) mister resten av sesongen grunnet mageproblemene han har slitt med lenge. Samtidig er han endelig på bedringens vei.

Midtbaneeleganten har ikke vært på banen for Viking siden den 13. serierunden mot AaFK 9. august. Da ble han satt ut av magetrøbbel. Også da Viking knuste RBK 3–0 søndag var det uten Furdal.

Nå virker han endelig å være på bedringens vei igjen.

– Det går noe bedre nå, men det vil gå tid før han kan være med i full trening. Nå er han endelig såpass bra at han er med på noen deløvelser, sier Halvard Øen Grova til RA.

LES OGSÅ: Derfor skjøt Berisha midt i målet

Neppe mer spill i år

Han er likevel realist omkring situasjonen til veteranen.

– Det er litt ubestemt omkring når han er tilbake for fullt. Vi håper å trappe opp videre denne måneden. Så var han ganske satt tilbake da dette kom rett etter kampen mot Kristiansund. Han var ute av all fysisk trening i seks-syv uker. Dette tar tid å bygge opp.

Øen Grova ser det som mindre sannsynlig at Furdal spiller igjen i Eliteserien i år.

Blir det slik ender han med elleve seriekamper i år. Han har også scoret ett mål.

– Det er vanskelig å anslå nøyaktig med sykdom når noen er tilbake for fullt. Vi vet ikke sikkert om han kommer tilbake i år, sier Øen Grova.

Nøyaktig hva som har feilet Furdal ønsker ikke Øen Grova å si noe om.

Trener Bjarne Berntsen fortalte for litt siden til RA at Furdal har ventet på svar på noen prøver.

Disse svarene kom forrige uke, men treneren henviste til hovedpersonen.

Neppe karrieretruende

Furdal selv ønsker ikke å si for mye og ber RA snakke med klubbens fysiske trener og medisinsk ansvarlige om sykdommen.

– Er det noen fare for at karrieren hans kan henge i en tynn tråd her?

– Om han har framgang, slik han har hatt de siste ukene, blir han klar igjen. Nå har han ikke hatt noen tilbakeslag den siste tiden, sier Grova.

Ballgeniet forlenget i vår kontrakten med klubben.

Furdal hadde tatt store steg på det fysiske i sine første år som heltidsspiller. Faktisk viste testene at han var både sterkere og mer utholdende enn før – til tross for sin relativt høye alder.

Etter at han fikk debutsesongen i Eliteserien delvis ødelagt av en skade i 2019 lå alt til rette for Furdal denne sesongen. I vinter var han svært god og avtalen hans, som opprinnelig løp ut etter 2020-sesongen, ble forlenget med en sesong.

Foruten Furdal er Runar Hove på listen over langtidsskadde i Viking. Han følger programmet for opptrening etter hamstringskaden.

– Det går bra, men det ser ikke ut for at han kan framskynde planen, sier Øen Grova.

Det betyr at han er ute resten av sesongen.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Mer fra Dagsavisen