Sport

Viking-legende: – Kam­pen mot Aa­le­sund blir som en cup­fi­na­le!

Viking har ikke hatt en god start på se­son­gen. Med el­le­ve po­eng på tolv kam­per lig­ger de mør­ke­blå kun tre po­eng over di­rek­te ned­rykk.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Kam­pen mot Aa­le­sund blir som en cup­fi­na­le! Det kom­mer til å bli man­ge av dem fram­over. Hver kamp blir en cup­fi­na­le for Viking fram­over. Det er en van­lig kamp, men hvis de går på ba­nen med at det er en kon­ge­po­kal i det fjer­ne blir det slik, sier Viking-le­gen­den Erik Johannessen til RA.

LES OGSÅ: Ble æresmedlem i Viking

Den tid­li­ge­re keep­e­ren, som nå er æres­med­lem i Viking, har fulgt laget den­ne se­son­gen. Han sy­nes det har vært va­ri­e­ren­de nivå.

– Det har vært bøl­ger, alt fra vel­dig godt til Molde-kam­pen, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Dette sa Berisha etter tapet

– Uhel­di­ge

Tid­li­ge­re Viking-keep­er Fro­de Olsen sy­nes laget har vært uhel­di­ge.

– Jeg sy­nes Viking har vært uhel­di­ge. De har blitt hardt straf­fet. Spil­le­mes­sig har de vært med, og hatt mu­lig­het for å få fle­re po­eng enn de har. Laget bæ­rer vel­dig preg av at de er in­ef­fek­ti­ve, sier Olsen.

LES OGSÅ: Vikings bakdel

– Er det uflaks, el­ler er laget ikke godt nok?

– Det er en kom­bi­na­sjon. Vi må huske at Viking over­pres­ter­te litt i fjor. Det of­fen­si­ve fun­ger­te bedre, blant an­net med Ylldren Ibrahimaj som had­de en an­nen rol­le. Nå blir han ofte satt opp i and­re si­tua­sjo­ner. Alt her hand­ler om små­ting. Iven Austbø har vært ska­det, det er om­trent et helt for­svar som er ute. De små­tin­ge­ne kan bety mye for hel­he­ten. Det er som at de stil­ler med et helt nytt lag, sier Olsen.

Le­del­se

Vi­de­re tror Olsen at Viking-tre­ner Bjar­ne Berntsen har en nøk­kel­rol­le i å snu tren­den.

– Nå kre­ves det god le­del­se. Det kre­ves at Bjar­ne Berntsen bru­ker hele sin fot­ball­kom­pe­tan­se. Noen må gå for­an nå, det gjel­der både tre­ne­re og spil­le­re, sier den gam­le lands­lags­mål­vak­ten.

LES OGSÅ: Lokal Viking-spiller fikk tier på børsen

Johannessen me­ner at en spil­ler­ty­pe som Løkberg er vik­tig i kam­pe­ne fram­over. Det er be­hov for le­del­se på ba­nen.

– Jeg tror det er utro­lig vik­tig å være po­si­tiv. Jeg sy­nes Løkberg til­fø­rer mye bra. Han er en ver­bal ma­skin på mid­ten som får med seg folk. Det er man­ge unge spil­le­re i laget. Det er vik­tig at noen tar tak. Vi had­de Svein Kvia som tok an­svar og snak­ket fram det po­si­ti­ve, mim­rer Johannessen.

LES OGSÅ: Løkberg forlot banen tidlig

Han fram­he­ver Hen­rik Hegg­heim. 19-år­in­gen har på kort tid etab­lert seg i midt­for­sva­ret til Viking, på grunn av ska­de­si­tua­sjo­nen.

– Hegg­heim har tatt det utro­lig raskt. Han har vært vel­dig jevn og god.

Olsen lig­ger ikke vå­ken om nat­ten og ten­ker på Viking i OBOS-li­ga­en.

– Jeg er ikke så be­kym­ret for ned­rykk. Jeg ser mye ag­gres­sivt og fint spill, slår Olsen fast.

LES OGSÅ: Brodd må trekke flere lag fra seriespill

Mer fra Dagsavisen