Viking kontret i senk mot Stabæk

Viking hadde flere sjanser og kjørte tidvis kampen mot Stabæk søndag, men fikk et par saftige kontringer i trynet og tapte 3-1 hjemme. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 2

2. omgang:

92 min.: Slutt.

92 min.: Måååål! 1-3! Stabæk kontrer inn spikeren i kisten. Fitim Azemi. Nærmest på åpent mål etter retur.

90 min.: Legges til 2 minutter.

88 min.: Corner Viking. Ibrahimaj slår den inn. Bokses ut i feltet til Haugen. Han skyter hardt og lavt. Rett på keeper.

87 min.: Haugen skal ta et frispark raskt og tabber seg nesten ut. Ballen snappes, men stopperne ordner opp.

86 min.: Viking kjører overgang og får en corner. 7-0 i corner. Keeper fanger den lett.

85 min.: Peder Vogt inn, Mats Solheim ut hos Stabæk.

83 min.: Løkberg prøver å vri spillet, men treffer ikke De Souza. Kunne blitt farlig.

80 min.: Bell legger inn og ballen ser ut til å treffe en Stabæk.-hånd. Vinkes videre.

77 min.: Mååååål! 1-2! Jesper Isaksen. Fantastisk kontring fra Stabæk. Ruller opp Vikings forsvar. Skudd i lengste. Mot spillets gang.

75 min.: Skudd like utenfor fra Løkberg! Viking kjører her nå! Samtidig går Sørlie Henriksen inn for Viking. Vikstøl ut. Furdal går også ut. Nilsen Tangen inn.

71 min.: Kampens ener, Furdal, kommer seg løs og får en kjempesjanse. Skuddet får han dessverre ikke trøkk på. Keeper tar den lett.

68 min.: Furdal setter fart på og skyter. Keeper redder. Bra initiativ.

68 min.: .Fitim Azemi inn hos Stabæk

67 min.: Mååååååååål! 1-1! Nydelig forarbeid og innlegg fra De Souza. Ibrahimaj tar ballen ned, finter av en mann og kliner den inn via keeper.

63 min.: Skifte Stabæk. Vancencic inn. Edvartsen ut.

61 min.: Corner til Viking. Furdal prøver å skru den inn igjen! Keeper har kontroll.

57 min.: Litt stillingskrig nå.

52 min.: Jefferson de Souza har vært frisk etter at han kom inn.

49 min.: God takling fra Vikstøl hindrer stor sjanse til Stabæk.

47 min.: God sjanse de Souza! Tar ballen ned fra et utkast og setter fart rett på mål. God avslning.

46 min.: Viking setter inn Pereira, Løkberg, de Souza og Høiland. Østensen, Hove, Bytyqi og Sebulonsen er ute. Vi er i gang igjen.

1. omgang:

45 min.: Pause.

42 min.: Måååål! 0-1 Emil Bohinen. Sikker på straffen. Med venstre fot mot venstre for seg selv. Løfter den over Austbø - som er etter den.

41 min.: Straffe til Stabæk! Tullete sklitakling av Vikstøl inne i feltet. Får gult kort også.

38 min.: Ganske mye upresist fra begge lag nå. Bølger litt.

33 min.: Johnny Furdal soleklart banens ener så langt. I en egen klasse faktisk. Maestro.

31 min.: Litt mindre innholdsrikt i noen minutter nå. Stabæk prøver å presse høyere. Stilingskrig.

27 min.: Neste corner klareres ut.

26 min.: God kontring fra Viking og nydelig forsering fra Sebulonsen. Ballen havner hos Furdal som skyter via en spiller og til corner. Den ender i en god sjanse for Sebulonsen og ny corner.

25 min.: Langt bedre kollektive tendenser fra Viking nå. Bedre i presspillet.

22 min.: God sjanse til Østensen etter regi fra Furdal.

22 min.: Evigunge Furdal har skrudd på nå! Gode innlegg og smarte pasninger.

20 min.: Hove header via et Stabæk hode og over etter en god corner fra Furdal. Ender i en ny en. Den blir det ikke noe av. Viking har løftet seg litt nå.

18 min.:Der kom første brukbare mulighet for Viking. Bytyqi satt fart på og spilte vegg med Furdal. Skuddet hans i nettveggen.

16 min:  Viking har ikke skap noe som helst så langt. Det henger ikke sammen offensivt.

12 min.: Farlig balltap fra Joe Bell, men Hove rydder opp.

11 min.: Stabæk står mye høyere nå. Spiller ball og dominerer Viking.

9 min.: Kosuke kommer løs på siden til Vikstøl. Avslutter lavt og fra skrått hold. Skuddet i stangen og ut. Austbø virket likevel å ha kontroll. Hadde tatt den om den hadde gått på innsiden tror jeg.

7 min.: Stabæks Oliver Edvartsen kommer løs. Skuddet over.

5 min.: Iven Austbø påpasselig som sweeper. Bryter det som kunne blitt en OK sjanse til Stabæk.

3 min.: Viking med klart mest ball så langtr. Stabæk ligger dypt i banen.

1 min.: Oppgjøret i gang på SR-Bank Arena.

Før kampen:

Viking har så langt i oppkjøringen spilt fire kamper. På menyen har Tirol, LASK Linz, Arendal og Jerv stått.

Nå ser trener Bjarne Berntsen fram til å møte motstand fra Eliteserien for første gang i år.

– Det blir en god test mot et lag som har sluppet inn lite mål i vinter, sier treneren.

Viking har planlagt mange skifter i pausen og stiller ikke toppet.

Det gjør de først under oppholde i Spania. Klubben reiser til Marbella for andre treningsleir i år på onsdag.

– Første gang vi slipper til dem vi mener ligger best an blir i den tredje kampen i Spania-oppholdet, sier Berntsen.

Yann-Erik de Lanlay er ikke med i troppen mot Stabæk, men meldt frisk og klar igjen til Spania-turen.

Viking stiller slik (4-3-3): Iven Austbø - Herman Haugen, Runar Hove, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Johnny Furdal, Joe Bell, Sebastian Sebulonsen, Zymer Bytyqi, Even Østensen, Ylldren Ibrahimaj.

Stabæk (4-4-2): Marcus Sandberg - Yaw Amankwah, Mats Solheim, Andreas Hanche Olsen, Jeppe Moe - Luc Kassi, Emil Bohinen, Hugo Vetlesen, Tortol Lumanza - Oliver Edvartsen, Kosuke Kinoshita.