Sport

Viking HK forsterker laget

Den nyopprykkede klubben har sett til utlandet for å forsterke stallen foran comebacket på øverste nivå.

Følg RA Sporten på Facebook!

24-år gamle Jonas Gunnarsson Djurhuus har nå igjen takket ja til å spille for Viking i Rema 1000-ligaen. Det melder klubben i en pressemelding onsdag.

Han er fra Færøyene. Klubben har hatt suksess med spillere herfra de siste årene – blant annet gjennom toppscorer Kjartan Johansen.

Gunnarsson Djurhuus spilte også for Viking i andre halvdel av sesongen 2018/2019 og var den gangen sterkt ønsket med videre i klubben. Den gangen måtte han grunnet familiære forhold flytte til København.

– Nå har han med seg samboer og datter til Stavanger for å studere og igjen ikle seg den mørkeblå Viking-drakten, skriver klubben.

Han kommer fra danske FIF.

LES OGSÅ: Viking henter spiller fra Viking

Fornøyd trener

Trener Scott Harrington sier følgende om signeringen:

– For oss er det viktig å beholde den gode kulturen vi har i laget og når vi forsterker ønsker vi spillere som kan ta del og forsterke den kulturen vi allerede har. Det vi at vi får med Jonas. Han er en mentalt sterkt spiller som spiller på sitt beste i de viktige kampene. Neste år får vi 24 slike. Jonas spisskompetanse ligger i angrepsspillet hvor han både kan styre spillet, skape egne sjanser og sette andre opp i gode posisjoner. Han vil passe godt inn i vårt lag.

Gleder seg til retur

Hovedpersonen selv gleder seg også til å returnere til byen.

– Viking er en seriøs og spennende klubb med et godt treningsmiljø. Jeg er stolt av å bli en del av det. Så er jeg sikker på at jeg i Viking kan få innfridd mine sportslige ambisjoner neste sesong til. Nå ser jeg fram til at vi skal opp mot de beste lagene i Norge, sier han - og fortsetter:

– Jeg hadde en god tid i Viking i 2019, men av personlige årsaker dro jeg tilbake til Danmark. Nå flytter jeg tilbake med familien og gleder meg til å se gamle lagkamerater og venner i Stavanger igjen. Jeg skal gjøre alt for at vi får en god sesong, sier spilleren.

Mer fra Dagsavisen