Sport

Viking har kalt inn til pressekonferanse

Viking har nå innkalt til pressekonferanse klokken 17.00. Etter det RA erfarer til vil AS-styreleder Thor Steinar Sandvik trekke seg.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

– Som alle har lest har det vært jævlig tøft de siste dagene. Det har gått ut over mye, mine nærmeste. Det er mange som har støttet meg og sagt at dette vil gå over. Det har det ikke, det har eskalert. Dette har betydning for byen. Folkesjelen, sier Sandvik.

Mediepresset har han også vært advart mot på forhånd.

– Jeg ble advart da jeg tok jobben her, og underveis.

– Jeg har alltid handlet for Viking, blått hjerte øverst. Det betyr også at Viking nå ikke må slutte å utvikle seg. Vi er i en god prosess med mange unge på vei opp.

Nå snur han rundt etter å ha vært klar på at han selv skal rydde opp i rotet.

– Det beste for Viking er at jeg trekker meg som styreleder i Viking i dag, med det store hjertet øverst. Nå må klubben få fred til å jobbe med det de skal.

– Det er noen eiere rundt forbi, nå ønsker jeg at de samler seg, sier Sandvik.

– Med det takker jeg for meg, avslutter Sandvik.

Rabalderet rundt Viking har nærmest vært totalt etter at det ble kjent at Viking har gitt Bjarne Berntsen sparken etter denne sesongen.

LES OGSÅ: Berntsen om hetsen: - Nå behøver vi ro

Styret i klubben har ikke kommet med noen formell grunn for det og de siste dagene har det blitt jobbet hektisk med å slukke branner både mot tilhengere, sponsorer og aksjonærer - som alle mildt sagt har vært forbannet over avgjørelsen.

Mandag ble det også kjent at Viking har brutt Idrettsforbundets regler og er under granskning. FK-leder Rune Bertelsen har også lagt seg langflat.

RA var på pressekonferansen som startet klokken 17.00 på SR-Bank Arena.

Mer fra Dagsavisen