Viking dominerte fullstendig mot Sandefjord - vant overlegent

Med et utrolig trøkk fra publikum ga ikke de mørkeblå seg før det sto 28–20 i Stavanger Idrettshall.

Følg RA Sporten på

Hele 158 mål på 21 kamper ble fasiten for Kjartan Johansen forrige sesong.

Etter fire kamper i Eliteserien, og syv nye scoringer mot Sandefjord, står bakspilleren allerede med 27 scoringer for de mørkeblå.

– Å få toppscorertittelen i fjor var gøy, men denne sesongen blir det mye mer en krig. Vi kommer ikke til å score så mange mål som vi gjorde i kveld framover, sier en ydmyk Johansen til RA.

Om 24-åringen fra Færøyene likevel klarer å opprettholde målsnittet han har hittil vil han ende på over 160 scoringer denne sesongen.

Selv var han misfornøyd med hvordan hans egen prestasjon etter kampen.

– Hva sier det om nivået ditt når du er misfornøyd etter en kamp du scorer syv mål?

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. Da skyter jeg kanskje for mye, sier Johansen og ler.

Kokte i Storhallen

Kampen åpnet jevnt, men etter fem minutter var det Sandefjord som tok ledelsen 2–3.

Etter det skulle resten av første omgang handle om Viking. Med eksemplarisk forsvarsspill, og en keeper som reddet ekstremt mye, ledet de mørkeblå 8–5 etter halvspilt første omgang.

Etter 20 minutter kokte det fullstendig over i Stavanger Idrettshall. Sebastian Waage Mossestad avanserte framover og ble tatt rett i bakken.

De 200 oppmøtte i storhallen ropte og skrek på dommeren. Det endte med at Sandefjords Sander Ree-Lindstad fikk direkte rødt kort, mens Mossestad fikk en tominutter.

– Lindstad dytter meg helt unødvendig, og så får jeg en tominutter for å gi en liten dytt tilbake, sier Mossestad om hendelen til RA.

– Det er ingen på laget som er superfan av han med tanke på fortiden hans i Sandnes, men det ligger ikke noe mer bak det som skjedde, fortsetter 22-åringen.

I motsetning til dommerprestasjonen var Stavanger-publikumet tydelig fornøyd med spillet de fikk se på banen. Mot slutten av omgangen hadde hjemmelaget opparbeidet seg en solid femmålsledelse, og dominerte på banespillet.

Det resulterte i at Viking kunne gå til pause med en komfortabel 15–11 ledelse.

Tok kommandoen etter hvilen

Etter hvilen gikk Sandefjord rett i strupen på hjemmelaget. Allerede tre minutter ut i omgangen hadde bortelaget redusert til 15–14.

Fem minutter etter hvilen våknet Viking-spillerne igjen. Trym Hamre Johannesen sendte de mørkeblå opp i 16–14.

Scoringen ga nytt liv i hjemmelaget. De fant flyten og gikk opp i en ny firemålsledelse. I denne perioden sto Viking-kaptein, Helgi Hildarson Hoydal, virkelig fram med sine tre strake scoringer.

Etter halvspilt andre omgang kom det en kontroversiell dommeravgjørelse hvor Samson Bjørke Kallestad fikk en svært billig tominutter. I undertall fortsatte Viking det solide spillet, til publikums fornøyelse. Med tolv minutter igjen ledet hjemmelaget 21–16.

Siste del av kampen fortsatte Viking å vise at de blir et vondt lag å møte denne sesongen. Mossestad hadde noen enorme skudd fra distanse, og Lerang dro frem noen strålende redninger bakover.

Viking tok dermed nok en ekstremt viktig seier mot Sandefjord.

– De to seierne vi har fått nå betyr alt. Å slå Sandefjord og Halden som kommer til å ligge langt nede på tabellen er spesielt viktig, sier 22-åringen.

Sebastian Waage Mossestad (til høyre) jubler sammen med Mark Øvrebø etter kampen. Foto: Håkon Mannsåker

Sebastian Mossestad jubler sammen med Mark Øvrebø (til venstre). Foto: Håkon Mannsåker

Flere av Viking-spillerne viste seg fram, men det var Sebastian Waage Mossestad som fortjent ble kåret til banens beste spiller.

– Jeg syns jeg har vært god siden Elverum-kampen. Det er godt å kunne vise at jeg holder nivået, selv om jeg alltid har visst at jeg har det selv, sier Waage Mossestad.

Før kampen sto laget noe overraskende med to poeng, etter å ha slått Halden i forrige kamp.

Men det er kampene mot de antatte bunnlagene, slik som Sandefjord, Viking er avhengige av å vinne i år. I hvert fall om de skal ha muligheter for å holde seg i Eliteserien. Dermed smakte seieren ekstra godt for de mørkeblå.