Viking banket Ranheim og er klare for cupfinale

Skal til Ullevaal for første gang på 18 år etter maktdemonstrasjon i semifinalen.

Bilde 1 av 2

Slik var kampen:

2. omgang:

90 min.: Kampen er slutt. VIKING ER I CUPFINALEN!

90 min.: Tre minutter er lagt til.

89 min.: Stygg miss fra Bjørshol serverer Ranheim en gratismulighet, men Viking slipper med skrekken.

88 min.: Kjempesjanse for Bytyqi! Thorstvedt kommer på en overgang, legger den ut til Bytyqi som bare skal plassere den i lengste. Men setter den rett på keeper.

86 min.: Bytyqi med et fint rykk på kanten, kommer seg til innlegg og vinner et hjørnespark.

85 min.: Viking gjør sitt siste bytte. Ylldren Ibrahimaj ut for Even Østensen.

85 min.: Bytyqi går på skudd igjen, ganske rett på keeper denne gangen også, selv om skuddet er hardt.

82 min.: Foosnæs presses ikke og får lade skuddfoten. Austbø må ut i full strekk, men redder den.

81 min.: Meget farlig Viking-overgang. Torsteinbø bør slippe den til Bytyqi, men holder den for lenge slik at han går i offside. Gir heller til Källman, som får et hjørnespark som det ikke blir noe utav.

80. min.: Går i VIking-muren og ut til hjørnespark.

79 min.: Frispark til Ranheim i farlig posisjon. Cirka 25-26 meter, midt på mål.

78 min.: Bakenga kommer seg til skudd, men Austbø gjør en meget god redning med brystkassen og hindrer redusering.

73 min.: Strålende av Austbø som er oppe og snapper et innlegg.

72 min.: Ranheim vinner et hjørnespark, men skusler det bort.

70 min.: Bytyqi setter fart på høyrekanten, og velger å gå for skudd selv. Keeper stenget hjørnet. Brukbart skudd, men greit for målvakten å forutse hvor den kommer.

69 min.: Thorstvedt bommer på ballen inne i eget felt idet han skal klarere. Rydder opp i egen feil ved å blokkere Ranheims forsøk like etterpå.

67 min.: Ranheim kontrer, og Runar Hove må løpe ned Vegard Erlien for å hindre en stor mulighet. Gult kort og frispark til Ranheim ute på venstrekanten. Blir ikke noe utav.

65 min.: Viking bytter. Kaptein Zlatko Tripic får stående applaus fra 15.000 tilskuere idet han går av banen. Inn kommer Zymer Bytyqi.

61 min.: Austbø er på godt norsk supercocky! Bakenga prøver en stuss. Iven tar den ned på kassen, og skaper seg litt. Håner motstanderen. Det kan slå feil ut også.

60 min.: Ranheim får frispark på 25 meter. Duell med Tripic involvert. Blir halvfarlig, men Austbø rydder opp.

58 min: 15.197 solgte billetter her i dag.

56 min.: Sydlandsk stemning i null grader i Jåttåvågen. Hordene gynger og tendenser til bølgen blant nesten 16.000. For en magisk kveld!

55 min.: Corner til Viking.

54 min.: Blakstad hos Ranheim med gult. Nå er det mange med kort her.

52 min.: Måååååååååål! 3-0! Nydelig innlegg fra Ibrahimaj til Källman som kommer styrtende inn i boksen. Vikng er i ferd med å heade seg til Ullevaal! Tre mål på hodet.

49 min.: Viking prøver å tråkle seg gjennom, men det blir offside.

47 min.: Corner Viking. Renses ganske lett unna av Ranheim.

46 min.: Spillet i gang igjen!

1. omgang:

53 min.: Pause. Viking får stående ovasjoner i garderoben. Halvveis til cupfinalen.

52 min.: Pereira gir en corner. Litt unødig. Mindre presset enn han trodde der. Den blir til en ny corner. Så en heading like over fra Heggem.

51 min.: Tripic brenner til fra 35 meter på frisparket! Like utenfor.

50 min.: Eirik Dønnem meier ned Tripic på vei gjennom. Soleklart gult kort.

48 min.: God defensiv jobb av Fridjonsson. Løper opp en Ranheim-spiller på farlig skuddhold.

47 min.: Reginiussen med farlig langskudd! Like utenfor krysset,.

45 min.: Reginiussen tar Tripic. Får gult. Lagt til 8 minutter etter alle skadene.

44 min.: Reginiussen inn igjen. Måtte skifte drakt. Blod der. Byttet fra 7 til 22.

43 min.: Pereira til linjen. Farlig innlegg, men klareres til kast. Fridjonsson hiver langt, men keeper tar den i feltet.

42 min.: Reginiussen sendes av. Blør. Må kanskje sy.

40 min.: Ivar Furu får gult for å meie ned Källman.

38 min.: MÅååååååååååååååååååååååååål! 2-0! Ylldren Ibrahimaj header ballen kontant i mål etter nydelig innlegg fra Torsteinbø. Får gult kort for feiringen.

37 min.: Langt kast fra Fridjonsson. Trøkk i det, men for lavt. Heades ut på første stolpe.

35 min.: Ranheim er mye mer med i kampen nå. Trykker litt på Viking.

34 min.: Frisparket ender i corner. Klareres greit.

33 min.: Bjørshol river ned Blakstad helt nede ved 16 meter boksen skrått. Frispark i farlig posisjon. Samtidig må Ranheim skifte igjen. Daniel Kvande ut. Ivar Furu inn.

31 min.: Skudd rett på Austbø. Han holder. Fra 20 meter.

30 min:. Källman presser fram en corner. Blir ikke noe ut av den.

26 min.: Samuel Fridjonsson kommer inn for Løkberg. Løkberg med en diger blå kul på siden av øyet på venstre side. Så ikke bra ut.

24 min.: Løkberg blir liggende etter å ha skallet med en motspiller. Har fryktelig vondt. Han er ferdig. Samuel Fridjonsson ropes på av benken.

23 min.: Viking har dominert relativt kraftig de første 23 minuttene. Strålende trøkk i publikum også.

21 min.: Storflor meier ned Pereira. Dommer Døvle har sett nok og disker opp et kort med gul farve.

19 min.: Thorstvedt misser en helt vanvittig sjanse etter innlegg fra Torsteinbø og legg tilbake ut i feltet!

16 min.: Nå god sjanse til Viking! Innlegg fra Pereira på bakre til Ibrahimaj. Han når akkurat ikke ballen. Litt tidligere inn i feltet så hadde det stått 2-0.

15 min.: Reginiussen meier ned Løkberg midt på banen. Slipper med tilsnakk. Skulle nok hatt gult der.

13 min.: Hove med en svak pasning til Pereira. Ut over sidelinjen. Unødig.

12 min.: Pereira raider på backen, men det renner ut i sanden.

11 min.: Spillert fortsatt ikke i gang. Ranheim må skifte keeper. Barli går ut Magnus Rønnekleiv Lenes inn i målet.

8 min.: Måååååååååååååååååååååååååååååål! 1-0! Kristian Thorstvedt kaster seg inn i duell med keeper Barli med dødsforakt. Tupper ballen i målet. Barli blir liggende strak, men dommer godkjenner. Thorstvedt var først på ballen. TV-bildene viser at keeper krasjer med egen keeper.

5 min.: Enorm sjanse motsatt vei! Ender i en corner. Ballen triller like utenfor fra Bakenga etter at Bjørshol ble lurt i forkant.

3 min.: Vanvittig sjanse til Viking! Thorstvedt stikker gjennom Ibrahimaj. Han skjærer inn og legger inn i feltet til Tripic. Ranheim-stopperen får en fot på i avslutningen og ballen går centimetere over en utspilt keeper Barli! Såååå nære for Viking!

1 min.: Kampen er i gang! Det koker i Jåttåvågen. Herlig stemning.

Før kampen:

Det står om cupfinale, stadion er så godt som smekkfull og drømmen om Ullevaal lever.

For å komme dit må Viking forbi det siste hinderet i Ranheim. Trener Bjarne Berntsen har ikke overlatt noe til tilfeldighetene for å klare det.

I siste serierunde ble så og si hele laget hvilt. De eneste unntakene er Viljar Vevatne og brennhete Frerdik Torsteinbø som også starter mot Ranheim.

Viking har ikke vært i cupfinale siden de slo Bryne 3-0 i 2001.

Nærmest en ny finale kom laget i 2015. Den gangen skulle Viking bare spasere seg forbi Sarpsborg 08 i semifinalen hjemme. Slik gikk det ikke og det hele endte i en gedigen nedtur for Viking.

Den nedturen forsterket seg etterhvert med nedrykk og nestenkonkurs.

Nå er Viking tilbake i det gjeve selskap og med seier i kveld kan de også markere det med et gedigent smell og en tittelmulighet.

Trener Bjarne Berntsen har brukt mye tid til å gruble på hvilket lag han skulle stille med. Slik er det alltid.

– Det tenker jeg på hele tiden. Fra det sekundet en kamp blir blåst av, tenker jeg på hva som er det beste laget i neste. Det var veldig vanskelig før denne kampen. Et par posisjoner var det steintøff konkurranse om, sa han til RA tidligere i uken.

Viking stiller følgende lag (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Runar Hove, Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg, Fredrik Torsteinbø - Zlatko Tripic, Benjamin Källman, Ylldren Ibrahimaj.

Ranheim stiller slik (4-3-3): Even Barli - Jørgen Olsen Øveraas, Daniel Kvande, Torbjørn Heggem, Aleksander Foosnæs - Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem, Magnus Blakstad - Øyvind Storflor, Mushaga Bakenga, Vegard Erlien.