Sport

Veton med gladmelding til Viking-fansen

Vikings stjernespiss ser ut til å «ha tatt en Zlatan»

Følg RA Sporten på Facebook!

Om det ikke skjer noe helt spesielt de siste dagene av karantenen til Viking samles spillerne til trening fredag. Det blir med en friskmeldt Veton Berisha (26) på plass.

Det gikk en kule varmt i Jååttåvågen da stjernespissen fikk påvist koronasmitte forrige uke. Hele laget ble umiddelbart satt i ti dagers karantene og to kamper ble utsatte.

Nå tyder det meste på at dette har gått over alle forventninger. For Berisha selv har det fryktede viruset ikke slått ut på noen som helst måte.

– Formen er bra og jeg har vært helt uten symptomer, skriver Berisha i en SMS til RA tirsdag.

LES OGSÅ: Ingen flere positive koronatester

Grønt lys for trening

Medisinsk ansvarlig og fysisk trener Halvard Øen Grova i Viking er lettet over hvor bra dette faktisk ser ut til å ha gått.

– Nå var det ingen som hadde positive tester for korona utenom Veton. Nærkontaktenes karantene går ut tidlig fredag og vi planlegger å ha første trening etter karantenen fredag klokken 16.00. Da er vi godt innenfor på tidsaspektet, sier Grova til RA.

Dermed får Viking helgen pluss mandag på å forberede seg til den utsatte kampen mot FK Haugesund tirsdag.

Den kampen spilles også høyst sannsynlig MED stjernespissen Berisha på banen.

– Det går bra med Veton og han har ikke hatt symptomer. Nå friskmelder legene ham og slik det ser ut nå kan han være med oss å trene på fredag, sier Øen Grova.

En siste koronatest og symptomrapport må selvsagt også legges til grunn her.

– Sier legene han er friskmeldt så er han friskmeldt. Sykdommen gir også noen antistoffer i kroppen, men ingen vet hvor lenge disse sitter i. Det som er sikkert er at ikke skal være smittsom mer.

Også Viking-direktør Eirik Bjørnø gleder seg over utviklingen. Han forteller også at det ikke bare er spillerne og trenerne som har testet seg.

– Vi ordnet det også slik at dem som ønsket i administrasjonen kunne teste seg. Her er det heller ingen positive prøver, sier Bjørnø.

Han har også selv snakket med Berisha som er ivrig etter å komme i gang.

– Han har fått tak i en ergometersykkel og sier han er i god fysisk forfatning.

Stjernespissen slet med en leggskade før viruset. Hellet i uhellet for Berisha, satt på spissen, her at den skaden har fått ekstra tid til å lege seg med to utsatte kamper grunnet karantene.

LES OGSÅ: Dette sier Viking-direktøren om kampflytting

Glad Grova

At det hele virker å ha gått såpass bra gleder selvsagt Halvard Øen Grova – som har brukt enormt med tid på smittevern denne sesongen.

Spillerne, ut over Berisha, behøver heller ingen ny koronatest før de møtes fredag om det ikke oppstår symptomer.

At det har gått så bra med en smittet spiller på trening i to dager er et godt bevis på at smittevernprotokollen funker.

– Det er veldig lite kontakt mellom spillerne. Fotballtreningene er som de er, men forskningen viser jo at det er lite smittefare knyttet til det. Smittevernet virker, men den største trusselen kommer utenifra. Alle må selvsagt få ha omgang med sin familie, men vi må være ekstra påpasselige med å rapportere om symptomer og teste når det kommer, sier Grova.

Mer fra Dagsavisen