Sport

Veteranen grep sjansen i kampen om cupfinaleplassene

Kampen om plassene på cupfinalelaget til Viking tilspisses. Med konkurrentene Kristian Thorstvedt og Fredrik Torsteinbø ute grep Johnny Furdal (33) sjansen han fikk med begge hender.

Følg RA Sporten på Facebook!

Veteranen har hatt en vanskelig sesong hvor nesten halvdelen gikk fløyten med skade. Da han omsider kom tilbake i sommer tok det tid før Furdal kom i gang.

I høst har han hatt enkelte veldig gode kamper, men ikke på langt nær spilt den hovedrollen han gjorde da han ble folkehelt i byen i fjor.

Mot RBK søndag var den spilleren i aller høyeste grad tilbake.

På den største scenen du kan få i norsk fotball var Furdal tidvis briljant. Et fantastisk mål - og en drøss med geniale pasninger vartet han opp med. Blant annet stakk han gjennom Benjamin Källman på 2-1.

Klart dette var gøy. RBK er et bra lag. De har spilt i europaligaen. Det er kjekt å vise at du holder nivået mot slik motstand, sier Furdal.

Markkryperen han sendte hardt ned i André Hansens hjørne i første omgang sendte 13.500 tilskuere på SR-Bank Arena til himmels. De kjente lukten av trønderblod i André Danielsens avskjedskamp.

Slik ble det aldri. Kampen endte 2-2 og Viking blir nummer fem i serien.

LES OGSÅ: Slik var Viking-RBK

Konkurrentene ute med skade

Likevel var dette svært nyttig for en Furdal som selvsagt har lyst til å spille seg inn på laget til cupfinalen.

Holder han på som søndag blir han også vanskelig for Bjarne Berntsen å sette ut.

Han spilte seg i alle fall inn i troppen vår nå, spøker Viking-treneren - og ler godt.

Han så selvsagt det samme som de fleste andre. Furdal fikk riktignok rom, men boltret seg stort i det. Veteranen var akkurat så godt at han må tenke seg nøye om før laget skal tas ut mot Brann og til cupfinalen.

Til oppgjøret søndag manglet konkurrentene Fredrik Torsteinbø (lår) og Kristian Thorstvedt (lyske). Det gjorde også Tommy Høiland (strekk). Bjarne Berntsen forventer at alle tre kan trene i løpet av den kommende uken.

Det er akkurat slik vi ønsker de som kommer inn skal spille, erkjenner Berntsen - og roser Johnny Furdal.

Furdal selv er selvsagt også svært interessert i å presse seg inn i startellveren når det gjelder som mest på Ullevaal.

Jeg liker best å spille når det er fullt med folk. I dag fikk jeg vist meg bra fram, sler Furdal selv.

At det ble 2-2 mot RBK var han ikke like fornøyd med.

Dette var en god kamp, men vi ga fra oss ledelsen to ganger. Det er kjedelig. Så fikk de spilt oss litt lave noen ganger.

Det var også i disse situasjonene RBK scoret sine mål.

Dette var i nærheten. I perioder av første omgang var vi knallgode. Vi hadde trøkk og god kvalitet på overgangene. I andre omgang hadde vi også våre muligheter, men var ikke kliniske nok. Så er det et klart minus at vi slapp inn to mål når vi var etablert i forsvar, sier Bjarne Berntsen.

Blir nummer fem

Ett poeng betyr at Viking blir nummer fem i årets eliteserie om det ikke skulle skje noe helt spesielt mot Brann i siste runde.

Klubben har åtte plussmål mer enn Kristiansund på 41 poeng. Viking står med 44. Brann står på 40 poeng og kan ikke ta igjen Viking.

- Det var selvsagt 4. plass som var den store motivasjonen i de siste kampene. Sånn sett er det litt dumt at det ikke gikk, sier Johnny Furdal.

Viking kan likevel avslutte en fantastisk sesong med å sikre europacupspill, men da må de vinne cupen.

STEM: Hvem av disse er Årets Viking?


Kampfakta og Vikingbørsen:
Eliteserien fotball
Viking – Rosenborg 2-2 (2-1)
SR-Bank Arena, 13.540 tilskuere.
Mål: 1-0 Johnny Furdal (14), 1-1 David Akintola (36), 2-1 Benjamin Källman (42), 2-2 Alexander Søderlund (52).
Dommer: Tore Hansen, Feda.
Gult kort: Zlatko Tripic, Viking, Vegar Eggen Hedenstad, Samuel Adegbenro, Rosenborg.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6 – Sondre Bjørshol 5, Runar Hove 5, Viljar Vevatne 5, Adrian Pereira 7 – Johnny Furdal 8, Kristoffer Løkberg 7(André Danielsen fra 86.), Samuel Fridjonsson 5 – Ylldren Ibrahimaj 5 (Zymer Bytyqi fra 82.), Benjamin Källman 7 (Rolf Daniel Vikstøl fra 90.), Zlatko Tripic 7.
Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Trondsen (Bjørn Maars Johnsen fra 77.) – David Akintola (Yann-Erik de Lanlay fra 71.), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Erik Botheim fra 71.).

Mer fra Dagsavisen