Sport

Vet ennå ikke koronaeffekten

Salget av landeveissykler går i taket, golfen opplever en eksplosjon i medlemstallet. Skal vi tro Idrettskretsen er det ennå for tidlig å måle effekten av koronaviruset.

Følg RA Sporten på Facebook!

Gjen­nom de siste må­ne­de­ne har det vært øken­de salgs­tren­der in­nen både syk­ler for sports­bruk og el­syk­ler. Sports­kje­den XXL meld­te om en salgs­vekst in­nen syk­ler på 40 pro­sent sam­men­lig­net med 2019. Det var ABC Nyheter som om­tal­te tal­le­ne.

En rek­ke in­di­vi­du­el­le id­ret­ter har mu­lig­het for tre­ning.

For tid­lig

Id­retts­for­bun­det kan ennå ikke slå fast om hvil­ke id­ret­ter som vok­ser. Dag­lig le­der i Ro­ga­land Id­retts­krets, Rune Røk­sund, sier at tal­le­ne først vil kom­me nes­te år.

– Virk­nin­gen av ko­ro­na vil først vise seg i sam­ord­net re­gist­re­ring ap­ril 2021. Da kom­mer tal­le­ne for­melt til oss, sier Røk­sund til RA.

– Hvor­dan tror du ef­fek­ten av ko­ro­na­vi­ru­set vil være for id­ret­ten?

– På kort sikt tror jeg kan­skje at man fryk­ter en ned­gang. Noen av med­lem­me­ne har fun­net and­re ak­ti­vi­te­ter, og id­retts­lage­ne kan bli tvun­get til å jus­te­re kon­tin­gen­ter. En rek­ke av id­retts­lage­ne har hatt tap. Hvis id­retts­lage­ne kom­mer ut ne­ga­tivt vil det være van­ske­lig å opp­rett­hol­de det sam­me til­bu­det for noen. Kjenner vi fri­vil­lig­he­ten rett vil id­retts­lage­ne strekke seg langt for å få i gang den sam­me ak­ti­vi­te­ten for med­lem­me­ne sine, sier Røk­sund.

LES OGSÅ: Viking-spiller trykker på pauseknappen

Be­hov for fel­les­skap

Han tror at folk vil ha et øns­ke om å sam­les igjen.

– Det er in­gen­ting som til­si­er at folk ikke skal trek­ke til fel­les­ska­pet, sier Røk­sund.

Id­retts­for­bun­det har vært pro­ak­ti­ve for å få i gang id­ret­ten. Pi­lot­pro­sjek­tet for norsk id­rett er topp­fot­bal­len. Re­sul­ta­te­ne av fot­ball­åp­nin­gen vil være ut­slags­gi­ven­de for norsk id­rett.

LES OGSÅ: Slik blir veien videre for Oilers etter millionkompensasjonen

Mer fra Dagsavisen