Sport

Varsler endringer etter Brann-kampen

Viking slo Brann 2-0, og etter kampen varslet Bjarne Berntsen endringer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Seieren mot Brann kom dagen etter styreleder Thor Steinar Sandvik trakk seg. Det er den andre kampen som spilles etter det ble klart at Bjarne Berntsen er ferdig i Viking 31. desember.

Det kostet med kampen mot Brann for Berntsens menn. I første omgang måtte Zymer Bytyqi forlate banen med skade,  før Løkberg gikk av med en lårhøne i andre omgang.

– Zymer Bytyqi fikk en kjenning bak på låret. Da måtte vi ta ham ut. Det er tett kampprogram nå, og vi blir nødt å rullere flere spillere de siste kampene for å forebygge skader, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til RA.

Neste kamp for Viking er søndag. Da venter Sandefjord på bortebane.

Også Veton Berisha har kjent på det tøffe kampprogrammet. Han har attpåtil spilt landskampen mot Østerrike.

– Jeg kjenner det har vært mye kamper, men det er kjekt å spille. Det blir mindre treninger og mer kamper, sier Berisha før han peker på det åpenbare:

– Det øker faren for skader.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Berntsen

Gjennom kampen ble det sunget om Berntsen fra felt O. Supporterne var tydelige i støtten sin, og Berntsen bemerket seg dette.

– Det var veldig kjekt at de gjorde det. Det var også kjekt at de sang om Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim, som skal overta. Det betyr mye, sier Berntsen.

Sandvik trakk seg tirsdag. Ifølge Berntsen har det ikke skjedd noen endringer i situasjonen rundt hans egen sluttavtale.

– I utgangspunktet er sluttavtalen signert, sier Berntsen.

Bråket virker ikke å ha påvirket spillerne i negativ forstand.

– Jeg har ikke tenkt på mye på det. Jeg har sett hvordan folk rundt meg i klubben har det, og sett litt overskrifter. Vi har prøvd å legge det bort, slår Berisha fast.

LES OGSÅ: Reaksjoner på Sandviks avgang fra supporterleder og storaksjonær

Årsbeste

Det var Veton Berisha som sendte Viking i ledelsen. Han kom tilbake til Viking, fra nettopp Brann, i vinter. Siden den gang er han blitt Vikings toppscorer.

– Det er alltid deilig å putte mål, men det er ikke noe spesielt for meg at det skjer mot Brann. Det var uansett godt å få en scoring nå, for det er gått noen runder uten, sier Berisha.

Senere kom Ylldren Ibrahimaj gjennom og scoret det andre målet for de mørkeblå.

– Det var en litt ujevn første omgang, men i andre er det bortimot årsbeste fra oss. Vi  har stålkontroll på midten og slipper ikke Brann til farlige sjanser, sier Bertnsen.

Laget er sikret å holde seg i eliteserien, samtidig er Viking for langt unna medaljekandidatene. Med tre kamper igjen av sesongen mener Berisha det ikke er vanskelig å motivere seg inn mot avslutningen.

– Vi spiller for klubben og hverandre. Det er kjekkere å vinne kamper og avslutte med stil, enn å tape, sier Berisha.

LES OGSÅ: Derfor trakk Sandvik seg som styreleder

Kampfakta:

Eliteserien, fotball
Viking – Brann 2-0 (1-0)
SR-Bank Arena, 600 tilskuere

Mål: 1-0 Veton Berisha (17), 2-0 Ylldren Ibrahimaj (66).

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder.

Lagene:

Viking (4-3-3): Iven Austbø 7 – Sondre Bjørshol 6, Henrik Heggheim 8, Axel Óskar Andresson 6, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Ylldren Ibrahimaj 6, Kristoffer Løkberg 6 (Joe Bell 7 fra 52.), Fredrik Torsteinbø 6 – Yann-Erik de Lanlay 6, Veton Berisha 6, Zymer Bytyqi 5 (Even Østensen 6 fra 36.).

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg (Jon-Helge Tveita fra 61.), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Petter Strand – Sander Svendsen (Fredrik Haugen fra 61.), Robert Taylor (Mathias Rasmussen fra 82.), Thomas Grøgaard (Gilli Rólantsson fra 82.) – Daouda Bamba.

LES OGSÅ: Berntsen ønsker ro

Mer fra Dagsavisen