Sport

Ulf vil ha tidligere Viking-toppscorer

Sandnes Ulf er på spissjakt og har blinket seg ut en lokal helt fra en eliteserieklubb for å fylle rollen. Klubbene er i forhandlinger.

Følg RA Sporten på Facebook!

RA kjenner til at det er stor interesse fra de lyseblå for den tidligere Viking-spissen Mathias Bringaker fra Start.

22-åringen, som opprinnelig er fra Jørpeland, ble solgt til Start fra Viking påsken 2018. Viking skal ha fått mellom én og halvannen million for spilleren den gangen.

Nå kan Sandnes Ulf bli neste stoppested. RA får bekreftet fra godt plasserte kilder at det allerede er gjort framstøt mot Bringaker.

Ulf bekrefter

Ulf-leder Tom Rune Espedal bekrefter over RA at Ulf har kommet med et bud på Bringaker. 

– Vi har kommet med et bud, og er i dialog med Start om en overgang for Bringaker, sier Espedal til RA, og legger til:

– Slik jeg har forstått situasjonen er det nå i stor grad opp til spilleren selv, sier han.

Ikke helt i mål 

Foreløpig er ikke klubbene helt i mål, men spissen passer åpenbart ganske så godt i forhold til Sandnes Ulfs profil. Det gjelder både i forhold til hans høyenergiske spillestil, alderen og ikke minst at han er lokal.

Spissen er under kontrakt med Start og må kjøpes fri. Etter det RA erfarer kan overgangssummen fort være rekord for Sandnes Ulf dersom kjøpet går i orden. 

– Det er alltid smigrende at klubber legger merke til det og at det er interesse, sier Mathias Bringaker til RA.

LES OGSÅ: Landro vil hente minst fem spillere til

Ikke enighet

Ettersom det ikke er noen enighet er han klar på at lojaliteten hans ligger i Start til det eventuelt skjer noe mer.

– Jeg er nå hundre prosent fokusert på oppkjøringen med Start og lar agenten min håndtere andre saker, fortsetter han.

Bringaker scoret i fjor syv mål på 28 kamper i OBOS-ligaen for Start i opprykkssesongen. Han satte også inn tre mål i NM. I 2018-sesongen endte han med fem mål da Start rykket ned fra Eliteserien. Den gangen ble han først og fremst brukt som superinnbytter.

Operativ leder for sport i Start, Atle Roar Håland, har valgt å ikke svare på RAs henvendelser.

Spiss og stopper

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro ønsker ikke å bekrefte interessen for Bringaker overfor RA.

På mer generelt grunnlag bekrefter han hvor klubben nå leter.

– Vi ser først og fremst på spissplass og på stopperplass. Så jobbes det nå konkret med flere. Vi håper å ha på plass flere navn denne uken, sier han.

– Hva med spillere ut?

– Jeg ser ikke for meg at noen av de mest profilerte spillerne skal ut. Samtidig er det spillere som har spilt en del før som kanskje ikke får spille like mye nå som kan forsvinne.

Fem mål for Viking

178 centimeter høye Bringaker kom til Viking fra Staal i 2013. Han debuterte i Eliteserien mot VIF i første serierunde i 2016 og scoret i debuten. Spilleren pøste inn mål i de aldersbestemte målene før den tid. Han ble delt toppscorer i Viking med fem mål den sesongen.

Sandnes Ulf forlenget for øvrig forrige uke kontrakten med en annen tidligere Viking-spiller i Christian Landu Landu. Han skrev under for to nye år.

Selv om mange spillere er borte har også flere nye kommet inn. André Södlund (Odd), Jostein Ekeland (Viking), Sander Ringberg (TUIL) og Johannes Nunez Godoy (Skeid) er de siste signeringene i Steffen Landros nye byggverk.

Mer fra Dagsavisen