Uefa-sjefen tror på en hektisk fotballsommer

Uefa-president Aleksander Ceferin tror 80 prosent av de europeiske ligaene vil bli spilt ferdig i sommer. Han sender samtidig et stikk til flere land.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Å avslutte så tidlig (som noen har gjort), er ikke en ideell løsning etter min mening. Situasjonen kan forbedre seg, sa Ceferin i et intervju med beIN SPORTS.

LES OGSÅ: Dette sier assistkongen om framtiden

Frankrike, Nederland og Belgia hadde avsluttet sin nasjonale sesong da intervjuet ble gjort. Mandag kom nyheten om at Skottland gjør det samme.

– Dersom situasjonen holder seg som nå, vil den europeiske sesongen (Uefas klubbturneringer) bli avsluttet i august. Jeg føler meg sikker på dette. Jeg regner også med at 80 prosent av de nasjonale ligaene kan bli sluttspilt. Hos dem som ikke gjør det, vil lagene måtte spille kvalifisering for å komme med i Uefas turneringer neste sesong.

I Frankrike er Paris Saint-Germain og Lyon med i den pågående Champions League. Disse lagene risikerer å måtte spille hjemmekampene i utlandet.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at franske myndigheter vil stoppe kamper uten tilskuere, men vi får se. Dette er noe jeg ikke kan påvirke, sa Ceferin.

LES OGSÅ: Nå blir Veton snytt for pipekonsert fra 16.000 i Bergen

Må vente

Tysk Bundesliga kom i gang sist helg. Seriene i England, Spania og Italia er planlagt startet i midten av juni og avsluttet i løpet av fem-seks uker.

Den norske Eliteserien tar til 16. juni med første serierunde.

LES OGSÅ: Nå kan Brodd reise som verdensstjernene

Uefa flyttet tidligere i år EM-sluttspillet for menn til neste år. Norge kan kvalifisere seg dit med to seirer i omspillet i Uefas nasjonsliga. I første kamp venter Serbia i Oslo. Norsk seier der gir «finale» mot enten
Skottland eller Israel. Også den spilles i så fall i Oslo.

Uefa har ikke gått ut med spilledatoer, men det mest sannsynlige er at omspillet skjer i månedsskiftet oktober og november.

LES OGSÅ: Juvelen dropper utlandet og blir i Viking