Sport

Tror han kan komme tilbake

I mange år var Preben Erland (28) en av de store målkongene i lokalfotballen. De siste par årene er blitt helt ødelagte av skader. Med miljøskifte i sommer er nå både formen og scoringene i ferd med å komme.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Som ung Hundvåg-spiss bøttet Erland inn så mange mål på nivå fem at skotske Dunfermline seriøst vurderte å signere ham. Det ble det aldri noe av, men han fortatte med å score mål både for Hundvåg, Vidar og i Brodd.

De siste årene har han hatt store problemer med skader og da han kom tilbake fikk han ikke tilbake den faste spissplassen i Brodd. I sommer tok han valget om å skifte klubb. Nå er han i ferd med å finne tilbake gleden i Madla.

Lørdag satte han inn sitt andre mål etter overgangen, og spilte hele kampen, da Staal ble slått 4–1.

– Gleden er på vei tilbake. Det miljøskifte har gjort meg godt. Nå er også formen på gang. Det er bare så synd det kun gjenstår en kamp av sesongen, sier Erland til RA.

LES OGSÅ: Dette er Preben Erlands nye klubb

Tror han kan komme tilbake

– Kan du komme opp på det nivået du hadde da du var en av de store målkongene i lokalfotballen igjen?

– Om jeg får trene hundre prosent igjen så tror jeg det er mulig. Nå håper jeg på en skikkelig oppkjøring med Madla før neste sesong. Du glemmer ikke å lage mål, sier Erland.

I lørdagens oppgjør mot Staal hadde begge lag sine sjanser før pause. Etter hvilen var det god natt til gjestene.

– Vi fikk et raskt mål etter pause og kjørte på. Dette var en god kamp av oss, sier Erland.

Trenerteamet med Lasse Ihle og Jakob Storhaug har kontrakt med Madla også neste sesong.

Ihle var også godt fornøyd med det han så lørdag.

– Vi viste at vi er et bedre lag enn Staal. Hele kampen gjennom, synes jeg, sier Ihle.

LES OGSÅ: Nå står VBK overfor et veivalg

Klar for duell om posisjonen som nummer to

Madla ble før denne sesongen tippet helt i toppstriden. Slik gikk det aldri. Skader og stadige rotasjoner på laget ødela mye i vår og tidlig på sommeren.

– Vi burde ha ligget mye høyere på tabellen, erkjenner Ihle.

Samtidig peker han på oppturen som har kommet i høst. Forsterkninger som Preben Erland (Brodd), Emil Randulff (Vidar) og Mads Bådsvik (Sola) har løftet laget.

– Sesongen kunne godt vart litt til, erkjenner Ihle.

Neste år blir det ekstremt mange om beinet i 3. divisjon her lokalt. Kampen om å bli nummer to Stavanger etter Viking er definitivt i gang etter nedrykket til Vidar.

Ihle regner det som sikkert at Madla havner i nordpuljen.

– Egentlig er det bare trist at Vidar går ned, sier den gamle Vidar-spilleren.

Han ville ikke sagt nei til å overta posisjonen bak Viking med Madla. Samtidig krever det at klubben er klar og vil satse nok.

– Vi har egentlig alt på plass her til å klare det, sier Ihle.

LES OGSÅ: Ihle tør ikke si at plassen er sikret

Uavgjort i lokalballens «El Classico»

Hele den nest siste serierunden ble for øvrig spilt lørdag. Av de andre lokale lagene vant Viking 2 med 7–2 borte mot Bryne 2.

For Viking-reservene scoret Henrik Heggheim, Sebastian Sørlie Henriksen, Harald Nilsen Tangen, Lars Erik Sødal, Jostein Ekeland, Adrian Bergersen og Sander Amble Haugen.

Vardeneset og Brodd spilte også det som var den siste av klassikerne mellom lagene i denne omgang ettersom VBK har rykket ned.

Det endte 1–1 på Modenabanen. Steffen Klemetsen Jakobsen ga VBK ledelsen før pause, mens Simen Albin Thøgersen utlignet like etter den.

Det ble delt ut seks gule kort, men ingen røde denne gangen i et oppgjør som tradisjonelt har hatt mange utvisninger.

Kampfakta:
Fotball, 3. divisjon avd. 3
Madla-Staal 4-1 (1-1)
Madla Handelslag stadion, 65 tilskuere
Mål: 0-1 Georg André Danielsen (2), 1-1 Andreas Wergeland Holst (18), 2-1 Mads Bådsvik (47), 3-1 Thomas Leidland Vatland (str. 56), 4-1 Preben Erland (62).
Madla (4-4-2): Tord Malde Pedersen - Ståle Skårstad Haugen, Emil Randulff, Einar Holst-Larsen, Marius Danielsen - Mads Bådsvik (Tobias Lunde i 9 min.), Thomas Vatland Leidland, Christoffer Talge (Tony Montana i 8 min.), Martin Sveingard - Andreas Wergeland Holst (Adi Dukic i 18 min), Preben Erland.
Gule kort: Thomas Vatland Leidland, Madla. Tarald Hagalid, Staal.
Dommer: Amir Mohammed Ajjour, Våganes

Mer fra Dagsavisen