Sport

Trolig full tilskuerstopp for Braut Haaland

Bryne-gutten Erling Braut Haaland og resten av Bundesliga-spillerne i fotball kommer høyst sannsynlig ikke til å få tilskuere på tribunene før tidligst nyttår.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det tyske nyhetsbyrået DPA skriver at Tysklands statsminister Angela Merkel kommer til å offentliggjøre dette senere torsdag. Da skal hun delta på et møte med en rekke av de politiske toppene i Tyskland.

LES OGSÅ: Derfor har det gått så fort for Heggheim

Opplysningene kommer fram i et forslag fra regjeringen Merkel som nyhetsbyråene AFP og DPA har fått innsikt i. Forslaget trer trolig i kraft torsdag. Tyskland den siste tiden har registrert en økning av nye tilfeller av koronasmitte.

LES OGSÅ: Oilers hentet canadisk center

Planene betyr at det ikke blir tilskuere på de aller fleste idrettsstevner før tidligst 1. januar. Det kan komme på tale med unntak i regioner av Tyskland der det er svært lave smittetall.

LES OGSÅ: Slik vurderer RA-sporten Viking-stallen

Onsdag la den tyske fotballigaen fram en omfattende plan for hvordan kamper kan gjennomføres med publikum til stede.

Også fotballen opplever gedigne økonomiske tap som følge av viruspandemien. Derfor er klubbene nesten desperate for å få folk tilbake på tribunene. Borussia Dortmund anslår å ha tapt 580 millioner kroner som følge av sykdomsutbruddet.

LES OGSÅ: Morleys smarte valg

Spanske Real Madrid skal ha gått glipp av cirka 1,8 milliarder i inntekter etter virusangrepet.

LES OGSÅ: Slik forandret Tommy Kristiansen kroppen i sommer

Bundesliga starter opp med første serierunde 18.-21. september. Haalands Borussia Dortmund møter Borussia Mönchengladbach.

Mer fra Dagsavisen