Sport

Trio ferdige i Viking

Fredag fikk både Even Østensen, Jefferson de Souza og Michael Crowe beskjed om at de ikke får nye avtaler med Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Beslutningen er tatt av Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen - som tar over Viking fra neste år. Spillerne var i samtaler med Viking i dag.

Det gjaldt også Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj, men her er situasjonen fortsatt uavklart og avhengige av andre tilbud.

– Når det kommer til Michael handler det om et valg om å satse ungt og lokalt. Vi har i stedet tilbudt Trym Ur et nytt år med tanke på rollen som tredjekeeper. Han har vært god på trening, sier Morten Jensen til RA.

LES OGSÅ: Stem på «Årets sportsnavn» i RA her

Så erkjenner han at det er vanskelig å la Even Østensen og Jefferson de Souza gå. Beslutningen er likevel utelukkende tatt med sportslig blitt på situasjonen.

– Du blir glad i spillerne. Even var en litt eldre sppiller som hentet fra Staal i Obos-ligaen. Vi var usikre på nivået. Men han har bidratt fra dag én både der - samtidig som han var viktig i fjor. I år har han vært mer uheldig. Han har hatt skader og kanskje litt stagnasjon i utviklingen. Vi har uansett bare gode ting å si om ham, sier Jensen.

LES OGSÅ: Viking fikk framskutt siste serierunde

Vanskelig situasjon

Han legger til at Østensen nok så det komme ut i fra samtalene han hadde hatt med Bjarne Berntsen tidligere. At 2-laget ikke har spilt kamper har også gjort det vanskeligere.

– Litt den samme vurderingen ligger bak å ikke tilby "Jeffy" ny avtale. Vi tok ham inn som et spennende alternativ på kant. Så har han slitt med skader og sykdom hele året. Han har bedre av å spille førstelagsfotball en plass i den alderen. Det gjelder egentlig dem begge.

– Ett steg tilbake for å så ta steget opp igjen eventuelt?

– Definitivt. Det er også det vi har kommunisert ut til dem, sier Jensen.

LES OGSÅ: Tårene kom alt før kampstart hos Berntsen

Mer fra Dagsavisen