Sport

Tommy Kristiansen: – Bør skremme Storhamar

Oilers slo Storhamar i torsdagens treningskamp, uten flere sentrale spillere. Det er én ting Kristiansen mener bør være et varsel for konkurrenten på Hamar. Han åpner også opp om hvorfor han ikke spilte mot Manglerud Star.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da Oilers slo Storhamar 2-1 etter spilleforlengelse mener Tommy Kristiansen det viser noe om hva som bor i laget. Seieren kom uten spillere som David Morley, Nicolai Bryhnisveen, Magnus Hoff, Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth, Joey Martin og Chris Rumble.

– Vi har en bra bredde, og mange unggutter som får spille om dagen. De gjør det bra. Vi er langt fra fullt lag, og det bør skremme Storhamar litt, sier Kristiansen til RA.

LES OGSÅ: Scoret i Oilers-returen

Kristiansen selv sto for utligningen etter at Storhamar hadde tatt ledelsen. Han sto på det han selv definerer som kontoret, foran Storhamars målvakt. Jeppe Meyer skøyt pucken mot mål, og Kristiansen styrte den inn.

Et døgn før kampen var det svært lite trolig at han skulle spille mot Storhamar.

– Jeg var sengeliggende med migrene og kjente det på formen i dag også, men det er viktig å få litt kamptrening. Det er egentlig det samme så lenge vi vinner. Det er det som kjennetegner et vinnerlag, sier Kristiansen.

Kampen gikk til overtid, og da var det Ludvig Hoff som avgjorde for Oilers.

LES OGSÅ: Ønsker å bidra mer offensivt

– Han var helt rå

Storhamar hadde kun ett mål, men løsnet 39 skudd mot Oilers-målvakt Henrik Holm.

– Vi må skryte av Holm, han var helt rå bak der, sier Kristiansen.

Selv var Holm fornøyd med innsatsen.

– Det gikk veldig bra i dag. Det er gøy, og alltid deilig å vinne på Hamar, sier keeperen.

LES OGSÅ: Oilers-keeper tilbake etter to år i Sverige

Han føler de har hatt godt utbytte av det som har skjedd i oppkjøringen så langt. Etter kampene mot Storhamar og Sparta tidligere i september har ting blitt bedre bakover.

– Jeg synes vi har tatt steg defensivt i forhold til kampene i Kristiansand. Vi har tettet igjen mer bak. Storhamar har fullt lag, og vi har mange ute. Da løfter alle seg et hakk, sier Holm.

Keeperen synes laget ser bra ut. Spillerne som sportsdirektør Pål Haukali Higson har hentet er han også veldig positiv til. Han trekker blant annet fram backen Kristian Østby, som kom fra Sparta før sesongen. Den 201 centimeter høye backen har en enorm rekkevidde, og evner å bruke den til å forsvare Oilers.

– Han kommer til å bli enorm for oss, slår Holm fast.

LES OGSÅ: Kristiansen om de unge spillerne 

Kampfakta:

Treningskamp, ishockey.
Storhamar-Oilers 1-2 e.s.d. (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
CC Amfi.
Mål: 1-0 (25.20) Christian Larrivée (Ole Einar Andersen), 1-1 (45.52) PP Tommy Kristiansen (Jeppe Meyer), 1-2 (61.01) Ludvig Hoff.
Skudd: 39-21
Utvisninger: SIL 6x2 min., Oilers 4x2 min.

LES OGSÅ: Dette ønsker Oilers-treneren å få ut av treningskampene

Mer fra Dagsavisen