Sport

Tok to gull: – Høyt nivå lokalt

Fredag sikret Erlend Blikra og Nora Tveit NM-gull i gaterittsykling for senior herrer og junior kvinner.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Stavanger-syklistene Erlend Blikra og Nora Tveit spurtet inn til NM-gull i klassene senior herrer og junior kvinner fredag.

Mesterskapet ble avholdt på Forus, og er et av flere sykkelritt i regionen denne uken.

Med det har Nora Tveit sikret seg sin andre NM-medalje på få uker. Hun tok nylig sølvmedalje i landevei-NM. Samtidig sykler en annen Stavanger-rytter, Alexander Kristoff, Tour de France. Styreleder og trener i Stavanger sykleklubb, Morten Hegreberg, er tydelig på at det er et høyt nivå på de lokale syklistene.

– Vi har høyt nivå lokalt i forhold til det internasjonale nivået. Både Erlend Blikra og Martin Bugge Urianstad har hevdet seg internasjonalt i de rittene som har vært i år. Stavanger sykleklubb har også flere ryttere på forskjellige landslag, sier Hegreberg til RA.

LES OGSÅ: Sandnes-rytter vant NM-gull

Medaljefangsten var ikke over med to gull. Inn bak Erlend Blikra kom unggutten Tord Gudmestad, og sikret seg NM-sølv i seniorklassen. Hegreberg erkjenner at det gror godt i Stavanger.

– Simen Evertsen-Hegreberg ble nylig norsk U16-mester i tempo og fellesstart, han er øverst i Norgesrankingen. Det gror godt. Det kommer opp flere gode ryttere fra aldersbestemte klasser, det er mange sterke profiler i klubben. Blant annet Felix Ørn-Kristoff i 14-årsklassen, som er helt i toppen nasjonalt, sier Hegreberg.

LES OGSÅ: To gull for ung Stavanger-syklist

Flere av utøverne går på talenter mot toppen (TMT) eller toppidrettslinjen på videregående skole. Det har betydd mye i utviklingen av et sterkt sykkelmiljø.

– Det er hard jobbing gjennom flere år, hvor Stavanger sykleklubb har lagt stein på stein for å bygge et godt miljø. Det er både blant ryttere og støtteapparat. Vi har mye god tverrfaglig kompetanse. Noe som er viktig er det gode samarbeidet med St. Svithun og Jåttå videregående skoler, med god støtte og oppfølging. Mange av syklistene er i TMT-klasser, eller på toppidrett. De yngre profiterer på å ha gode forbilder, og treningsmuligheter, sammen med proffryttere som Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Martin Bugge Urianstad og Erik Lunner, sier Hegrestad.

Stavanger-syklisten Karsten Larsen Feldmann ble beste lokale syklist i herrenes juniorklasse, med fjerdeplass. I kvinnenes seniorklasse var det Pernille Larsen Feldmann som ble den beste lokale rytteren på tiendeplass.

LES OGSÅ: Berntsen tror på gjenskapelse av 2019-suksessen

Mer fra Dagsavisen