Tidligere Viking-assistent presentert som ny Brann-trener

Kåre Ingebrigtsen ble presentert som Brann-trener på en pressekonferanse lørdag kveld. Han har skrevet en kontrakt på to og et halvt år.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vikings tidligere assistenttrener Kåre Ingebrigtsen ankom Flesland noe forsinket med SAS-flighten SK277 fra Oslo kl. 17.15. Sammen med sin agent og bror Kevin dro han direkte til Brann Stadion til møter med ledelsen i Brann.

LES OGSÅ: Viking-legende: – Kam­pen mot Aa­le­sund blir som en cup­fi­na­le!

Ingebrigtsen har sin første trening med klubben neste torsdag.

– Jeg vil først takke styret og administrasjonen i Brann for den tilliten de viser meg. For meg var det her en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg har egentlig tenkt jeg skulle fortsette en periode i utlandet, men da Brann kom på banen var det ikke noen tvil, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Viking sender tre spillere på utlån

Mandag fikk Lars Arne Nilsen sparken som trener for klubben. Ingebrigtsen var sist trener for APOEL Nikosia i februar, men han satt bare i trenerstolen til den kypriotiske klubben i 46 dager. Før det var han sju måneder i belgiske Oostende.

Det gikk langt bedre da Ingebrigtsen sist var trener i Eliteserien for Rosenborg. Mellom 2014 og 2018 ledet han trønderne til tre seriemesterskap og to cuptitler.

LES OGSÅ: Viking har hentet ny spiller

I Ingebrigtsen får Brann dermed en merittert mann: Han har vunnet flere norske seriemesterskap som trener enn alle de andre trenerne i serien til sammen. Erling Moe (Molde) og Jan Jönsson (Stabæk) har vunnet én gang hver.

LES OGSÅ: Nok en Viking-spiller med tilbakefall