Tidligere stjerne gir Real Madrid Haaland-kritikk: – Nå er han en dyr mann

Tidligere Real Madrid-profil Luis Figo er klar på at gamleklubben sov i timen da Erling Braut Haaland gikk til Borussia Dortmund.

Nordmannen forlot Salzburg til fordel for Dortmund i januarvinduet. Overgangssummen er antydet å ha vært på i overkant av 200 millioner kroner.

I tysk fotball har Haaland gjort braksuksess. Rogalendingen har scoret på bestilling for sin nye klubb, og allerede svirrer ryktene om at et nytt klubbskifte kan komme. Real Madrid er blant klubbene som er nevnt som en beiler.

I et intervju med TV-kanalen Movistar+ mer enn antyder den spanske storklubbens tidligere stjernespiller Luis Figo at Haaland kan være Real-materiale. Samtidig kritiserer han ledelsen på Santiago Bernabéu for å komme for sent på banen.

– Han (Haaland) har scoret mange mål, og ser ut til å være på vei mot store ting. Men Real Madrid skulle han signert ham før han gikk til Dortmund. Det er det som er speiding! Sier portugiseren i intervjuet som er gjengitt av blant andre goal.com.

Dyr mann

Han påpeker videre at Haaland nå blir «en dyr mann» å hente til den spanske hovedstaden.

Real Madrid ble sammen med blant andre Manchester United rapportert å ha vært på banen også før Haaland signerte for Dortmund. Figo mener åpenbart at den spanske hovedstaden burde ha vært enda mer offensive i jakten.

Haaland hadde presentert seg for Fotball-Europa gjennom strålende prestasjoner både i den østerrikske toppserien og i mesterligaen allerede før han ble hentet til Tyskland.

Hvor mye det nå vil koste å hente nordmannen til Real, er ikke kjent. Samtidig er det ingen hemmelighet at ledelsen i den spanske fotballstorheten er på jakt etter forsterkninger til spillertroppen.

Agenten tror han blir

Haaland-agent Mino Raiola har samtidig signalisert at han tror måltyven blir værende i Dortmund inntil videre.

– Han blir i Dortmund så lenge han behøver. Han kan utvikle mye fortsatt, og jeg tror ikke han forsvinner til sommeren, sa Raiola i et intervju med den spanske sportsavisen Marca nylig.

Der tok han store ord i bruk for å beskrive unggutten.

– Han er som en verdifull edelsten. Det er flott å se ham spille og se hvordan han utvikler seg for hver kamp, sa stjerneagenten.

Bidrar til koronadugnad

Søndag ble det for øvrig  kjent at Erling Braut Haaland gir sin støtte til aksjonen lagkamerat Marco Reus har igangsatt for å hjelpe lokalt næringsliv under viruskrisen.

Reus er kaptein i Dortmund og en stor tysk fotballprofil. Nylig startet han og kona Scarlett aksjonen «HelpYourHometown», der målet er å samle inn penger til små og mellomstore bedrifter som trues av konkurs som følge av viruspandemien.

Reus og kona har selv gitt fem millioner euro, i overkant av 50 millioner kroner til initiativet, og har opprettet egne nettsider samt kontoer i sosiale medier i forbindelse med prosjektet.

Søndag opplyses det der at Erling Braut Haaland er den siste i rekken av profiler som nå gir sin støtte til initiativet. Hvor mye penger nordmannen bidrar med er ikke kjent.

«Vi gleder oss stort over at vi med Erling Braut Haaland har fått om bord ytterligere en støttespiller til byen Dortmund», heter på Instagram-kontoen til «HelpYourHometown».

«Tusen takk for ditt engasjement og din hjelp, Erling», lyder uttalelsen videre.

Haaland fikk Dortmund som sin nye hjemby etter overgangen fra den østerrikske storklubben Salzburg i januar.

Pengene som nå samles inn skal blant annet gis som støtte til små frisører, puber, restauranter og butikker.

«Til tross for sitt lidenskapelige arbeid tidligere, klarer ikke disse virksomhetene å bygge reserver slik at de overlever uker uten kunder», heter det på hjemmesiden til Reus-initiativet.