Sport

Tidligere Oilers-profil tar over Storhamar

Anders Gjøse (35) har signert en avtale som gjør ham til ny hovedtrener hos Storhamar. Planen er at Stavanger-mannen skal ta klubben i en litt ny retning.

Følg RA Sporten på Facebook!

Gjøse var i flere sesonger en lovende back i Oilers, men la opp tidlig for å satse alt på trenerkarrieren. Nå har han gjort seg lekker for tungvekterne gjennom flere jobber som assistenttrener – sist i Sparta. Han har også trent en rekke av U-landslagene.

Da telefonen kom fra Storhamar, etter at de nylig kvittet seg med sin finske trenerduo, var han ikke i tvil.

– Det kom opp i forbindelse med at Storhamar ville gå en annen vei. Det er ikke så lenge siden jeg fikk vite om interessen, men det har vært intenst når det har stått på, sier Gjøse til RA.

Avtalen han har signert er toårig. Uten at noen av partene sier den opp etter de årene vil den løpe videre i ytterligere to sesonger.

– Dette er en av toppjobbene i Norge og grunnen til at jeg hoppper av planen og det jeg har vært med på i Sparta de siste årene. Det som skjer der er veldig spennende. Jeg er sikker på at jeg ville fått jobben som hovedtrener der etterhvert, men så kom dette inn fra siden.

Gjøse lot så magefølelsen styre.

– Jeg er klar for dette og lysten. Egentlig var jeg aldri i tvil.

Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken.

LES OGSÅ: Oilers-konkurrent sparket begge trenerene

Går ny vei

Gjøse har allerede gode relasjoner med spillere og folk i utviklingssystemet til Storhamar.

– Jeg har vært mye her. Blant annet gjennom landslagene.

Gjøse erkjenner også at veivalget med ham som ny trener har sammenheng med en litt ny retning for klubben.

Storhamar har flere ganger vært i økonomisk trøbbel etter å ha satset for tungt. Spesielt mange av utlendingene har vært dyre.
Så sent som da sluttspillet i år ble avlyst grunnet koronakrisen måtte de ta nye grep.

– Hvor bekymret har du vært over denne biten før du sa ja?

– Storklubben og publikum ligger der. Du har helt rett i at jeg selvsagt ønsket å finne mer ut rundt økonomien før jeg sa ja. Jeg ønsket en trygghet på hva de vil oppnå og hvordan de vil gjennomføre det. Det har vært en historikk de siste årene som preger forutsetningene. Derfor ønsker man nå å skape et sterkere fundament – blant annet med norske spillere.

Anders Gjøse er kjent som en utmerket spillerutvikler. I så måte var ikke valget til Storhamar nå overraskende.

– De vil ta den veien tilbake for å kunne vinne og utfordre mer stabilt i toppen. Potensialet med ungdomsavdeingen, Mads Hansen og Wang er stort her. Så har du også spillere i andre enden av skalaen. Fra legenden Patrick Thoresen til landslagsfolk og de som er aktuelle for større ligaer. Vi vil tilfredstille alle.

– Får du med det Thoresen én sesong til?

– Det blir interessant å se hva han tenker. Jeg tipper landslagsaktivitet og OL-kvalifisering spiller inn. Jeg ønsker selvsagt sterkt å ha ham med videre, sier Gjøse.

LES OGSÅ: Slik vurderer vi Oilers-stallen og han mener vi bør bli ny kaptein

Moren i Oilers og forloveden i Sparta

Gjøse, som spilte for Oilers fra 2004 til 2008, har sterke bånd til Stavanger selv om han har bosatt seg på Østlandet de siste årene.

Moren Karen Bartlett er sekretær i Oilers og har i en årrekke vært det første ansiktet man møter på vei inn i Ishockeyveien 1.

Gjøses forlovede, Tina Anita Scott, ble også nylig ansatt i Sparta. Den tidligere A-landslagsspillere for kvinner fikk drømmejobben i markedsavdelingen.

– Du får nok mer god journalistikk om hockeyfamilien om du snakker med min mor, sier Gjøse – og ler godt.

Han bekrefter samtidig at meldingene nok vil sitte løst framover.

– Vi har jo hatt det slik i noen år, men ikke så på spissen som dette. Det blir mye internhumor, erkjenner han.

Gjøse reiser for øvrig til Hamar alene. Forlovenden og ungene blir igjen i Sarpsborg.

– Det blir en litt spesiell situasjon, sier Storhamars nye trener.

Mer fra Dagsavisen