Sport

Tatt ut i troppen – ikke sikkert han får være med

Alexander Kristoff (33) ble mandag meldt inn i bruttotroppen til Tour de France, men to store andre mål blinker seg enda sterkere ut i 2021.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Mandag kunngjorde UAE-laget de første rytterne som er tatt ut til de tre såkalte Grand Tours i 2021-sesongen. Blant dem er Kristoff, som er tatt ut til Tour de France nok en gang.

Det blir i så fall Kristoffs niende strake deltakelse.

Med seg i Touren får han ikke uventet Tadej Pogacar, som skal prøve å forsvare sammenlagttittelen fra 2020-sesongen.

– Samtidig er det langt ifra sikkert at han er med i det endelige laget. Når man melder inn til organisasjonen må man på forhånd definere hvem som kan tenkes å bli tatt ut. Så må man forholde seg til disse navnene i det endelige uttaket, sier stefar og trener Stein Ørn til RA.

Sammensetting avgjør

Kristoff vant i fjor åpningsetappen og kjørte med den gule trøyen for første gang i karrieren. Løypen det er lagt opp til i år bør også passe ham. Likevel er det mye annet i spill.

– UAE går for å forsvare Pogacars sammenlagtseier fra i fjor. Alt vil bli rettet mot å kunne slåss i fjellene når laget tas ut. I fjor gikk de litt under radaren. Slik blir det ikke i år. Det kommer til å bli masse angrep, sier Ørn – og fortsetter:

Sundvollen  20190629.
Stein Ørn, Alexander Kristoffs trener under Team Coop sitt pressetreff på Sundvolden Hotell, før fellesstarten i NM.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Hvorvidt Alexander får være med eller ei vil handle om profil på laget og egenskaper. Kjører man kun inn klatrere vil problemet fort komme i sidevind. Da er det stor risiko for at Pogacar mister tid. Det blir interessant å se om han kommer med til slutt. Det dette bruttouttaket betyr er at innsatsen hans i 2020 verdsettes.

– Hva er alternativene?

– Det kan godt være et av de andre Grand Tour-rittene i stedet. Vi tar det litt som det kommer.

Hovedmålene denne sesongen er klassikerne og VM.

– Spesielt Paris-Roubaix vaker der som en god mulighet. Så har Mathieu van der Poel og Wout Van Aert vist seg som uhyre vanskelige å slå. Det har vært et generasjonsskifte i disse rittene nå, sier Ørn – som likevel tror det er mulig.
Her får også Kristoff, som oftere må ta til takke med rollen som hjelperytter, muligheten til å kjøre for seg selv.
At han er god nok viste også Kristoff så seint som i fjor.

Meget god VM-sjanse

VM blinker også som et soleklart mål. Dette holdes i år i Flandern i Belgia – og betyr en kjempesjanse for en seig klassikerspesialist som Kristoff. VM-trøyen er selvsagt noe som henger skyhøyt på listen til veteranen som kom så nære på hjemmebane i Bergen for noen år siden.

– Dette er en kupert løype og absolutt en mulighet. Den er hakket hardere enn de vanlige klassikerne, men innenfor det han kan tåle, sier Ørn.

Kristoff selv er for tiden utenlands og i gang med sesongoppkjøringen med UAE. Han er koronavaksinert og kan kjøre på i det som forhåpentlig blir en mer normal sykkelsesong.

Mer fra Dagsavisen