Sport

Tap for Randaberg: – Skal utvikle oss

Randabergs kvin­ne­lag i vol­ley­ball spil­te se­mi­fi­na­le i NM lør­dag. Det end­te med tap. Nå øy­ner de mu­lig­he­ten med å pres­te­re bra i slutt­spil­let.

Bilde 1 av 5
Følg RA Sporten på Facebook!

Den and­re kam­pen i NM-se­mi­fi­na­len end­te med tap for Ran­da­berg. Et­ter ta­pet mot Koll i før­s­te kamp, som ble spilt i Oslo i de­sem­ber, var de sort­kled­de nødt å vin­ne 3–0 el­ler 3–1 for å fram­pro­vo­se­re et «gol­den set». Da had­de før­s­te laget til 15 po­eng sik­ret seg fi­na­le­bil­lett.

Slik ble det ikke. Ran­da­berg tap­te 3–0 hjem­me i Ran­da­berg­hal­len.

– Det var stort med se­mi­fi­na­le. Vi må inn­røm­me at Koll er best i Norge for øye­blik­ket. Jeg fø­ler de har 20 hes­te­kref­ter eks­tra. De spil­te en so­lid kamp, sier Ran­da­berg-tre­ner Es­pen Sørbø til RA.

– Var det et dår­lig ut­gangs­punkt dere had­de, med tap i før­s­te kamp?

– Det har be­tydd lite. Koll har en bre­de­re stall. De er nummer én i Norge, så kom­mer vi og Tromsø bak dem, sier han.

LES OGSÅ: Til tysk toppklubb

Slutt­spil­let

Ta­pet gjør at de nå end­rer på hvor ener­gi­en skal leg­ges. Nå hand­ler alt om å gjø­re seg klar for slutt­spil­let, som star­ter i mars. Det va­rer helt til fi­na­le­hel­gen i mid­ten av ap­ril.

– Vi har tro på at vi skal ut­vik­le oss. Vi skal kom­me oss et­ter ko­ro­na­ut­brud­det i laget, nå er det slutt­spil­let som gjel­der, sier Sørbø.

Ko­ro­na­ut­brud­det i laget, kom­bi­nert med ska­der, gjør at de nå skal jobbe med å få laget i flyt fram mot slutt­spil­let. For tre­ne­ren er ikke i tvil:

– Vi kan spille bedre.

LES OGSÅ: Viking-duell i Tyrkia

Bli bedre

– Hva skal dere gjø­re for å ta det siste ste­get opp mot Nor­ges­top­pen?

– Vi må bli vant til å pri­ori­te­re. Vi ser Koll har en fin flyt i spil­let. Vår kur­ve går nok brat­te­re opp­over enn Kolls, da vi har et 4–5 år yng­re spil­le­re i gjen­nom­snitt, sier Sørbø.

LES OGSÅ: Ny kontrakt for lokal spiller

Mer fra Dagsavisen