Sport

Tage Pettersen: – Viser nødvendigheten av å kunne avlyse

Det tas sik­te på opp­start av Fjord­kraft-li­ga­en 4. feb­ruar. Da kan Oilers spille sin før­s­te kamp et­ter li­ga­en ble stengt i be­gyn­nel­sen av ja­nu­ar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det job­bes med opp­start av is­ho­ckey­ens øver­ste liga, og de and­re li­ga­ene som inn­går i topp­id­retts­pro­to­kol­len. Tage Pettersen, som er pre­si­dent i Norges Ishockeyforbund, for­tel­ler til RA at det job­bes med opp­start 4. feb­ruar, om re­gje­rin­gen opp­he­ver an­be­fa­lin­gen om å ikke ar­ran­ge­re kam­per i topp­id­ret­ten. Det er ikke vel­dig len­ge til et kamp­opp­sett pre­sen­te­res.

– Det går fram­over med plan­leg­gin­gen, og det er bare noen da­ger unna. Vi sik­ter på opp­start 4. feb­ruar, men det be­tin­ger at ned­sten­gin­gen na­sjo­nalt blir opp­he­vet, sier Pettersen til RA.

Regjeringen har anbefalt at toppidretten ikke spiller kamper, men det var i utgangspunktet for to uker.

LES OGSÅ: Dette mener Todd Bjorkstrand kan bli den største utfordringen

Stengt rundt Oslo

Til oppstarten skal det være strengere smittevernprotokoll, det forteller Pettersen. Spillerne skal testes oftere, og det blir strengere på kampdag. Det vil sannsynligvis ikke være åpning for å slippe inn tilskuere med den nye smittevernprotokollen.

Det er ikke sik­kert alle lage­ne får lov å star­te opp sam­ti­dig. For Grü­ner, Frisk As­ker, Vå­ler­en­ga og Mang­le­rud Star kan det bli van­ske­lig med opp­start 4. feb­ruar, om til­ta­ke­ne mot vi­rus­mu­ta­sjo­nen i Fol­lo opp­rett­hol­des. Is­hoc­key­pre­si­den­ten, som også sit­ter på Stor­tin­get for Høy­re, er­kjen­ner at det kan gi ut­ford­rin­ger.

LES OGSÅ: Slik opplevde Tommy Kristiansen sykdommen

Av­lys­te kam­per

Sam­ti­dig me­ner han det er et vik­tig ar­gu­ment for å opp­rett­hol­de kom­pen­sa­sjo­nen for av­lys­te id­retts­ar­ran­ge­men­ter. I kul­tur­mi­nis­ter Abid Rajas (V) for­slag vil det ikke være noen støt­te til ar­ran­ge­men­ter som av­ly­ses. For norsk is­ho­ckey kan det med­fø­re sto­re øko­no­mis­ke kon­se­kven­ser.

– Det som har skjedd i Fol­lo vi­ser nød­ven­dig­he­ten av å kun­ne av­ly­se, slår Pettersen fast.

– Hø­rings­fris­ten gikk ut på fredag, og vi har job­bet sam­men med and­re for­bund og Norges id­retts­for­bund med vårt svar. Klub­be­ne har også vært ty­de­li­ge i sin kom­mu­ni­ka­sjon. Vi har vært mest opp­tatt av kom­pen­sa­sjons­ord­nin­gen ved av­lys­nin­ger. Alt må god­kjen­nes i ESA, og det er en lang pro­sess, men vi må vite de­par­te­men­tets hold­ning, sier is­hoc­key­pre­si­den­ten.

LES OGSÅ: Slik blir veien tilbake for Oilers

Mer fra Dagsavisen