Sykkel

Mot nedleggelse for lokalt sykkellag

Uten flere samarbeidspartnere vil det lokale kontinentallaget Team Coops herrelag bli avviklet.

Det skriver Team Coop selv i en pressemelding tirsdag.

– Økt kostnadsbilde og utilstrekkelig finansiering av videre drift, gjør at vi må ta innover oss realitetene. Vi har ikke klart å øke inntektene i takt med at det er blitt betydelig dyrere å drive et kontinentallag, sier Erik Johan Sæbø, en av lagets eiere.

Laget har jobbet hardt over tid for å få inn nye bidragsytere, men har ikke lykkes så langt.

– Laget har opparbeidet seg kompetanse og stort sportslig kontaktnett som gjør at det har vært en god base for utvikling til norske og skandinaviske ryttere. For norsk sykkelsport er det synd at det går mot en styrt avvikling, sier lagsjef Håvard Tjørhom.

Han peker på at færre norske ryttere vil få sjansen i internasjonale konkurranser om avvikling blir enden på det hele. Det vil igjen betyr at nåløyet mot å bli proff blir trangere.

Team Coop er Norges lengstlevende kontinentallag for herrer, og har vært en sentral aktørsiden 2009. Laget har de siste årene hatt en positiv sportslig utvikling med økt antall UCI-seiere og -poeng. Laget kan skryte på seg en verdensmester, norske og svenske mestere, samt en rekkeryttere som har tatt steget opp til profflag på høyeste nivå, skriver Coop i pressemeldingen.

Laget kan skryte på seg en verdensmester, norske og svenske mestere, samt en rekke ryttere som har tatt steget opp til profflag på høyeste nivå.

– Vi er stolte av at laget har bidratt til utviklingen av i underkant 100 syklister fra hele landet. Det har blitt lagt ned en stor innsats fra mange involverte med å drifte dette laget, spesielt Jan Erik Fjotland og Stein Ørn. Våre norske sportsdirektører samt vårt belgiske støtteapparat har vært av stor betydning for driften av laget. Det er vemodig at vi står ved dette veiskillet, sier Sæbø. Laget vil benytte anledning til å takke alle samarbeidspartnere.

– Vi er takknemlige for at Coop har vært en solid bærebjelke gjennom flere år. Vi har hatt et godt samarbeid med Orkla der laget stolt har frontet Möller`s tran. Stor takk til Øster Hus gruppen som har vært med fra starten. Spinn Sykkelshop har vært helt sentral i form av utstyr og kompetanse siden oppstart. I tillegg til flere andre produkt- og tjenesteleverandører som har bidratt til drift og utvikling av laget, sier Sæbø. Laget kjører etter planen Artic Race og Tour of Denmark.

Nyeste fra Dagsavisen.no: