Sykkel

Disse stjernene skal sykle i Stavanger og Sandnes

Startlisten til Tour of Norway, som avsluttes her i distriktet, er nå klart. Alexander Kristoff får med seg et stjernespekket felt på hjemmebane.

Rittet, som kjøres fra 24. mai og 29. mai, har sin start fra Bergen og til Voss. Videre går ruten via Ulvik, Geilo, Gol, Gaustadtoppen, Hovden, Kristiansand, Flekkefjord og Sandnes. Den sjette og siste etappen kjøres med en runde på jæren og med start og mål i Stavanger.

Alexander Kristoff er selvsagt med i feltet med sitt nye lag Intermarche-Wanty-Gobert Materieux. Han har med seg sin gamle våpendrager Sven Erik Bystrøm.

I en pressemelding fra arrangørene torsdag bekreftes også navn som Ethan Hayter, Tao Geoghegan Hart, Remco Evenepoel, Kasper Asgreen, Tobias Halland Johannesen, Torsten Tææn, Anthon Charmig, Markus Hoelgaard, Mads Pedersen, Michael Valgreen, Kristian Aasvold, August Jensen, Carl Fredrik Hagen, Ide Shelling og Mike Tenunissen blant rytterne som er klare.

Det var for øvrig Ethan Hayter som vant rittet sammenlagt i 2021.

Tao Geoghegan Hart vant Giro d’ Italia og 2020 og blir helt sikkert en konkurrent om sammenlagtseieren.

De seks etappene vil by på muligheter både for klatrere, spurtere og de som spesialiserer seg på de kortere klatrestrekningene.






Mer fra Dagsavisen