Sykkel

Nederlandsk soloseier i Paris-Roubaix – Kristoff nummer tolv

Dylan van Baarle kom alene i mål i årets utgave av sykkelmonumentet Paris-Roubaix søndag. Ingen av de norske rytterne greide å hevde seg i toppen.

Angrepet fra Van Baarle drøye 19 kilometer før mål splittet fronten og avgjorde på lang vei kampen om seieren. Flere av bruddkameratene prøvde å ta opp jakten på Ineos-rytteren, men uten hell. Seieren er 29-årige Van Baarles første i et av de fem sykkelmonumentene.

Feltet var relativt godt samlet da det første brosteinspartiet startet etter rundt ti mil. Vind gjorde at de største stjernene ble splittet fra fronten, og med rundt tolv mil igjen var de favorittene ute av seierskampen.

Belgiske Wout van Aert tok 2.-plass, mens sveitseren Stefan Küng tok den siste plassen på pallen.

Alexander Kristoff vant endagsrittet Scheldeprijs tidligere i april, og nordmannen var en av outsiderne til å gå til topps i Roubaix søndag. Han var imidlertid ikke å se i finalen, men ble nummer tolv.

– Å bli beste norske er alltid bra når det er så mange gode. Egentlig følte jeg meg bra underveis, men jeg var ikke med når det store bruddet gikk siden jeg skulle bytte sykkel. Jeg var litt ukonsentrert da de satte fart, sa Kristoff til TV 2 etterpå.

Våte flekker

Edvald Boasson Hagen ble hindret av velter underveis og klarte ikke å hevde seg.

– Det var to flekker, og det var krasj på begge to. Det var folk som falt foran meg, og jeg kunne ikke unngå det, sa Boasson Hagen, som ble nummer 38.

Rasmus Fossum Tiller måtte bryte etter å ha veltet etter ti mil. Han har trolig pådratt seg kragebeinsbrudd. Lagkamerat i Uno-X, Anders Skaarseth, ble nummer 27, mens Erik Resell syklet inn til 69.-plass.

UAE-rytter Vegard Stake Laengen ble nummer 71.

Det neste monumentet venter allerede om en uke. Da går Liège-Bastogne-Liège av stabelen.

Vindtrøbbel og velt

Rittet startet med at feltet ble splittet tidlig. Det gjorde at flere norske ryttere havnet bakpå, og i tillegg var flere av dem involvert i velt. Edvald Boasson-Hagen ble hindret av velt tidlig og var aldri i kamp om en topplassering.

Også Uno-X fikk det tøft i veltkaoset som ofte oppstår i rittet. Tiller var involvert i en velt etter ti mil som satte ham ut av spill.

Han ble liggende på siden av veien, før det senere kom informasjon fra laghold at han trolig brøt kragebeinet i fallet.

Avgjørelse

Fire stykker var i tet med tre mil igjen, og bakfra kom de største favorittene. Blant dem var Wout van Aert som med sterk kjøring tok opp jakten. Det skremte imidlertid ikke Van Baarle som rykket fra og tråkket inn til soloseier.

Van Baarle ble nummer to i Flandern rundt tidligere i april. I fjor vant han oppkjøringsrittet til Flandern rundt, men har aldri før gått til topps i et av de prestisjetunge endagsrittene.

Landsmann Mathieu van der Poel hang med på Van Aert i jakten på Van Baarle, men mot slutten tok kreftene slutt. Van der Poel vant Flandern rundt tidligere i år, men greide ikke å følge opp i det neste monumentet.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen